Навес – Направи си сам

Навес | Изграждането на свой собствен навес може да бъде предизвикателство, но това е много възнаграждаващ проект „Направи си сам“. Навес за съхранение или градински навес може да побере вашите инструменти и оборудване. Нов навес също е чудесно място за работни проекти, които няма да затрупват гаража. В статията ще ви представим всички стъпки за направата на навес. 

1. Вземете разрешение за строеж, ако имате нужда – В зависимост от местните строителни норми във вашия район, може да се наложи да получите разрешение за строеж, преди да издигнете свой собствен навес. Обадете се на местния офис за сгради или в офиса за разрешителни и попитайте какво трябва да направите. Ако имате нужда от разрешение за строеж, вземете го, преди да започнете навеса си, за да не рискувате да съборите упоритата си работа.

2. Изравнете земята – и монтирайте трупчета на по протежение на решетка, за да поддържате навеса. Това ще ви позволш да поставяте опорни греди под пода на бараката. Това е удобно, защото след като поставите опори по тази решетка, ще са необходими точно три стандартни листа шперплат с размери 4 на 8 фута, за да я покриете. Може да предпочетете да построите навеса си върху бетонна плоча, за да я предпазите от вода, която може да се просмуква от земята. Ако е така, поставете бетонната си плоча, преди да започнете да изграждате основата на навеса.

3. Сложете греди по дължина през трупчетата – Това ще поддържа вашите подови греди, които се движат в обратна посока. Най-лесният начин за закрепване на гредите е с метални ленти, в които има вградени отвори за винтове. 

4. Прикрепете греди към носещите греди и ги отделете – Първо, ще трябва да прикрепите греда по външния ръб на всяка най-външна опорна греда. Всека от тях трябва да бъде със същата дължина като гредата отдолу. След това ще трябва да монтирате серия от подови греди по цялата дължина на носещите греди. Те ще трябва да са със същата дължина, така че да паснат между тях.

5. Сложете лист от шперплат към гредите, за да оформите пода на навеса – Ако е необходимо, използвайте Н-скоби в допълнение към заковаването на листовете на място. Те се вписват между две парчета шперплат и ги заключват заедно за допълнителна здравина на конструкцията. 

6. Изградете рамката за четирите стени – За да се отчете фактът, че предната и задната стени са различни една от друга (поради рамката на вратата отпред), а страничните стени трябва да са наклонени (за да се предотврати събирането на дъжд върху покрива), всяка от тях ще трябва да да се разглежда малко по-различно. Най-лесно е първо да изградите гърба, а двете страни последни, 

Навес | Изградете рамката за задната стена – Направете горните и долните греди със същата дължина като дължината на пода, на който седят. 

– Изградете рамката за предната стена – Предната стена трябва да е същата като задната, освен по-висока и с рамка на вратата, така че да можете да окачите врата в бараката, когато сте готови. 

– Изградете рамката за страничните стени – Долната плоча на всяка странична стена трябва да бъде със същата дължина като разстоянието между долните плочи на предната и задната стена. 

– Сглобете четирите стенни конструкции. Стенните конструкции обикновено се приковават към основната опора отдолу нагоре. Въпреки това, ако това не е възможно с дизайна, който сте избрали, просто ги забийте надолу през шперплата и греди или ги забийте на място, като забиете пирони надолу и под ъгъл. Имайте предвид, че вероятно ще имате нужда от други хора, които да ви помогнат да задържите стенните конструкции, докато могат да бъдат прикрепени една към друга. 

7. Изградете греди на покрива – Те трябва да надвисват над стените на вашата барака за по-голяма защита от атмосферни влияния. Отново вашите измервания ще бъдат значително опростени, ако разпределите гредите по същия начин, по който сте разположили греди на пода. Когато сте готови, прикрепете парчета между всяка двойка греди по горните плочи. 

8. Поставете листове от шперплат към гредите, за да оформите покрива 

9. Покрийте стените – Можете да използвате сайдинг, текстуриран шперплат или нещо друго, което придава на навеса по-завършен вид.

10. Добавете хидроизолация към покрива – Започнете от долния край на наклона на покрива, като се уверите, че всяко ново ниво лист се припокрива с това под него, за да предпазите дъжда от проникване в пукнатините. 

Навес | Това бяха основните стъпки за навес тип „Направи си сам“. Сами виждате, че не е толкова трудно, но ще трябва да отделите време, нерви и енергия, за да си направите качествен навес, който ще предпазва вещите ви от метеорологичните условия навън.


Препоръчваме ви още:

Най-подходящите автомобили за бащи

10 идеи за подарък за любимата жена

Направи си сам: къща на дърво! За какво да внимаваме най-много?

Оставете коментар

Your email address will not be published.