Направи си сам – шкаф за вино

Ако обичате вино, вероятно ви се иска къщата ви да е оборудвана с красива винарска изба с идеална температура. За съжаление, повечето домове не разполагат с такъв лукс, а вграденото съхранение може да бъде по-скъпа инвестиция, отколкото си мислите. шкаф за вино

Направи си сам – шкаф за вино

А защо да не си направите сами шкаф за вино – такъв, който най-добре да пасва на вашия вкус и нужди? С малко търпение и малко предварително планиране ще сте готови да изработите най-добрия шкаф или стелаж за вино. Специално за вас подготвихме от кратко ръководство, в което ще  откриете 2 завладяващи идеи за съхранение на вино, за да може винаги да показвате своята колекция от вино със стил.

Детайли, които да имате в предвид при изграждането на шкаф за вино 

Преди да стартирате с новия си проект стил „Направи си сам“, помислете за следните технически подробности.

Размер и тип за съхранение на вино 

В процес на създаване на вашия шкаф за вино ли сте, или нямате достатъчно място? Колко работа сте готови да вложите в този проект?

Стелажите (висящите стелажи) са по-компактна алтернатива, ако сте ограничени в пространството. Освен това те не са толкова голямо предизвикателство от колкото по-големите шкафове за вино. 

Въпреки това, ако искате вашата упорита работа да бъде в центъра на трапезарията, можете да изберете нещо по-голямо, като използвате съществуващ шкаф. Разбира се може да започнете и изграждане на такъв от нулата. 

Направи си сам – шкаф за вино

Не забравяйте да вземете предвид размера на вашата колекция от вина. Ако имате средно пет до десет бутилки в даден момент, можете да планирате нещо по-малко. От друга страна, запалените колекционери на вино може да искат нещо с капацитет за съхранение от 50 бутилки или повече. 

Видове материали за използване

Страхотното нещо при съхранението на вино в шкаф „Направи си сам“ е, че не сте ограничени, когато става въпрос за материали. Ако се смятате за професионалист, можете да закупите всички необходими материали и да започнете от нулата.

Направи си сам – шкаф за вино

Или, за да избегнете отпадъците, можете да преработвате или използвате неща, които вече не ви трябват. Например стари щайги, която от години седят в гаража ви, могат да живеят втория живот в новия шкаф за вино.

Допълнителни опции

Направи си сам – шкаф за вино

Нарисувайте си предварителен проект. Уверете се, че визуализирате как точно искате да съхранявате колекцията си от вина, преди да започнете да търсите идеи.

Можете да изработите обикновена поставка за вино с един удобен държач за чаши. Или може би искате да направите всичко възможно и да включите охлаждащи елементи, както и място за съхранение на други аксесоари (важните отварачки за вино, тирбушон, тапи и т.н.).

Направи си сам – шкаф за вино

Шкаф за вино от скрин

Старите мебели са чудесна отправна точка за създаване на шкаф за вино в стил „направи си сам“. Можете да почистите и ремонтирате шкаф, маса или дори пиано, които да се превърнат в устойчив във времето шкаф за съхранение  на вашето любимо питие.

За тази цел може да използвате стар скрин, който отдавна никой не използва. Специалистите съветват първо да го изшлайфате, след което да боядисате в цвят по избор. Ако искате да постигнете винтидж визия, може да подмените дръжките.

Направи си сам – шкаф за вино

Ако се чудите как да разположите бутилките вино в скрина, веднага даваме отговор на този въпрос. Направете си поставки от стари консерви, метални кутии от шоколадови пурички, кутии от кафе или всякакъв вид кутия, която е достатъчно широка, за да побере бутилка вино.

Направи си сам шкаф за вино в бъчви за вино

Направи си сам – шкаф за вино

Бурето е още една устойчива идея, която да превърнете в грабващ всички погледи шкаф за вино „направи си сам.“ Бурето за вино е чудесен източник на рециклирана дървесина. Можете или да отворите бъчвата за вино, или да премахнете всяка дъска, която образува бъчва, за да направите своя собствена поставка за вино.

Истинска бъчва може да бъде разрязана и напречно сечение с няколко допълнителни дървени дъски, за да се създадат рафтове, където ще се съхраняват бутилки за вино.

Другата половина на цевта може да се превърне във врата на вашия нов шкаф за вино. Просто поставете панти върху него, след което го прикрепете отново към другата половина и по този начин ще може да се отваря и затваря.


Препоръчваме ви още:

Опасните дейности, които трябва да позволим на децата си

Депресията при мъжете: 10 признака, че и вие страдате от нея

Да възпитаме любов към природата: къде да заведем децата

Оставете коментар

Your email address will not be published.