Инструменти, които мъжът трябва да има у дома

Инструменти | Независимо дали сте собственик на жилище, наемател или просто човек. Който обича да бърника, за да разбере как работят нещата, всеки мъж се нуждае от различни инстументи. Те ще му послужат все някога, а и няма да заемат страшно много място в дома или гаража. А малко по-долу, може да видите основните и най-важни инструменти, които всеки мъж трябва да има у дома.  

Чук

– Чукът е един от най-старите инструменти, познати на човека. Този древен инструмент все още има много приложения в кутията с инструменти и трябва да имате поне един. Много от нас са запознати с чука с нокти на задната част на главата. Който може да се използва за издърпване на пирони от дърво или други материали. 

Инструменти

Рулетка

– За много проекти „Направи си сам“ за разрези, крепежни елементи и дупки трябва да бъдат точно маркирани за чисто и правилно прилягане. Това прави рулетката необходимост за вашия инструментариум. Повечето модели имат кука в края, която може да се използва за задържане на място. Докато разтягате лентата до желаното разстояние. Те могат да измерват в емпирични, метрични или и двете. Някои модели добавят допълнителни функции, като червени маркировки за регулиране на разстоянието между шпилките.

Инструменти

Инструменти | Нож

– Известни също като макетен нож от мнозина, тези режещи инструменти са много остри и бързо прорязват различни материали. Дизайните на служебните ножове ще използват тънки като бръснач режещи остриета. Които работят добре в пластмаси или дърво с тънка до средна дебелина. Закупуването на специфични ножове ще позволи на потребителите да режат по-здрави материали като линолеум или покривни керемиди. Те също така могат бързо да прорязват връзки с цип или други видове закопчалки.

Инструменти

Акумулаторна бормашина

– Бормашини не само заменят отвертки за поставяне на крепежни елементи в повърхност, но също така пробиват дупки в метали, пластмаси и дърво. Основното предимство на акумулаторната бормашина е възможността да работи в области, които моделът с кабел не може да достигне. 

Инструменти

Инструменти | Отвертки

– Винаги е полезно да имате ръчни отвертки. Те работят чудесно с леки проекти, които не изискват мощността и въртящия момент на бормашина и могат да достигнат до области. С които бормашината не може да се бори. 

Инструменти

Комплект гаечни ключове

– Тези инструменти използват гнездо за свързване към главата на закопчалка или външната страна на гайка, за да я завъртят. Гнездата се захващат върху съединител в края на твърда или тресчотка дръжка. Която се използва за въртящ момент при разхлабване или затягане на елементите. Комплектите гнезда се предлагат в емпирични, метрични или в комбинация от двете. Много комплекти, продавани днес, включват и приставки за допълнителна дължина или странни ъгли. Както и накрайници и други дизайни на крепежни елементи.

Инструменти

Клещи

– Това са едни от най-универсалните инструменти, които трябва да притежавате. С дългата челюст на този инструмент ще можете да достигнете до области, които стандартните клещи не могат. Много иглени клещи ще се доставят с прорез, който може да се използва за рязане на тел или за премахване на пластмасовата обвивка от нея. Челюстите могат да имат кръстосана шарка за здрав захват или гладки челюсти, които предотвратяват повреда на захващащата повърхност.

Инструменти

Пистолет за уплътняване

– Докато някои уплътнители или лепила могат да се нанасят ръчно с нож за шпакловка или малка мистрия, има голямо разнообразие от уплътнители и лепила за тежки условия за използване в пистолети за уплътняване.

Тези продукти са самостоятелни в тези туби, което ви позволява да ги съхранявате, след като са били отворени. Всеки, който е работил с тези материали, може да ви каже колко са разхвърляни, както и колко трудно е да ги почистите. Пистолетите за уплътняване поддържат приложенията чисти и последователни в цялата ви работна зона. Освен това ще използвате по-малко материал при работата.

Инструменти

Комплект шестограмни ключове

– Най-случайният инструмент, за който някога ще съжалявате, че нямате. Ще ви трябва, за да сглобите (и настроите) повечето мебели, които излизат от кутия. 

Инструменти

След като имате тези инструменти, ще започнете да намирате все повече и повече приложения с тях. Много е гадно, когато ни трябва елементарен инструмен, а ние го нямаме. Добрите инструменти са предназначени да издържат цял ​​живот. Дръжте ги чисти, сухи и на достъпно място. Може да ги съхранявате и в кутия за инструменти. Създайте си навика да връщате инструментите в кутията си с инструменти веднага щом приключите работата. Вашите инструменти – и вашият портфейл – ще ви благодарят за това.


Препоръчваме ви:

Международно вдъхновение / ТОП 5 сайтове „Направи си сам“ DIY

20.  Защо IT кариерата набира популярност сред мъжете

6-те етапа на личностното развитие

Оставете коментар

Your email address will not be published.