Мебели от палета – Направи си сам

Мебели от палета | Мебелите от палета са интересно и все по-популярно решение. Правенето им не е много трудно и което е по-важно – не е скъпо. В тази статия ще ви представим основните стъпки за пейка от палета тип „Направи си сам“. Ще видите, колко е лесно и просто, но същевременно красиво и много ефектно за градината или двора ви. Само за няколко часа можете да превърнете три напретенциозни палета в пейка за двама. Нека да запачваме.

Материали необходими за пейка от палета

Мебели от палета

  • Дървени палета
  • Боя за дърво
  • Лак за дърво
  • Малко мече и тава
  • Предпазител за дърво 
  • Четка 
  • Възглавници
  • Електрическа бормашина с винтове

Предварителна подготовка на палетата

Мебели от палета

Мебели от палета | Преди да започнете да правите мебели от палета, имате нужда от подходящ дизайн. Измерете мястото, където трябва да бъдат поставени мебелите. Размерът на вашите палетни мебели трябва съответно да съответства на размера на палета, за да избегнете рязане. След като сте подготвили подробен проект, който включва броя на палетата, които ще ви трябват, трябва да подготвите палетите.

Всяка повреда трябва да бъде поправена. Отстранете изгнили елементи и запълнете дупките и вдлъбнатините с лепило за дърво. Използвайте шкурка, за да изгладите грапавата повърхност и да премахнете всички трески. Направете това старателно, така че да няма остри или груби елементи. Запълнете всички празнини с лепило. Отстранете или зачукайте всички пирони, стърчащи от дървото. Почистете палетите от прах и нанесете предпазителя за дърво върху повърхността. След като изсъхне, можете да покриете палетите с лак или боя.

Основни стъпки за направата на пейка от палета

Мебели от палета

Стъпка 1. Боядисайте палетата

Разбъркайте старателно боята и след това нанесете с помощта на мини валяк за равномерно покритие. Ще са необходими един до два слоя и ще трябва да оставите боята да изсъхне за един час, преди да обърнете палета и да боядисате долната страна. Може да се наложи да използвате четка за по-трудно достъпните места.

Стъпка 2. Закрепете основата 

Създайте основата на вашата пейка, като подредите един или повече палети на правилната височина. Когато ви харесва височината, ги закрепете с винтове и електрическа бормашина.

Стъпка 3. Оформете гърба

Мебели от палета

Мебели от палета | Добавете още един палет, подпрян във вертикална позиция, създайте облегалката на вашата пейка. Отново го закрепете на място с бормашина и винтове.

Стъпка 4. Сложете възглавници

Втората употреба и много други търговци на дребно продават специални възглавници за мебели от палета, които пасват идеално на палетата. Добавете цвят с повече разпръснати възглавници. Ако една пейка не е достатъчна, можете да помислите за поставяне на две една до друга, за да поберете повече от вашите приятели. 

Мебелите от палета са много функционални, практични и иновативни. Това бяха стъпките за пейка от палета – „Направи си сам“. Сами виждате, колко е лесно и не изисква почти никви инвестиции от ваша страна.


Препоръчваме ви:

Дрямка на работното място? Ето и в кои страни се практикува!

Допълнително здравно осигуряване |  Що е то и какви са неговите предимства?

Коли на лизинг – условия, предимства и недостатъци

Оставете коментар

Your email address will not be published.