Стая-гардероб – Направи си сам

ноември 21, 2022

Защот не помислите за стая-гардероб във вашия дом? Тази отделна стая предлага безброй други практически предимства, като се започне от осигуряване на допълнително място за съхранение на дрехи освен в шкафовете в спалнята, до наличието на определено място, където да се подготвите, преоблечете или гримирате. Освен това, стаята-гардероб предлага отделно място за съхранение на вашите дрехи, а това може да има по-чиста и по-здравословна атмосфера във вашата спалня. Ако във вашия апартамент има достатъчно място, можете да направите такава стая-гардероб за себе си с някои умни идеи „Направи си сам“. Да! Направи си сам стая-гардероб. Звучи интересно? Е, това може да бъде доста прост процес. Всичко, което трябва да направите, е просто да придадете на дома си нов облик, като използвате повторно стари неща и това е всичко. Ето как можете да измайсторите стая-гардероб „Направи си сам“. 

Определете вашите нужди за съхранение в стаята-гардероб

Трябва да започнете с оценка на нуждите за съхранение в стаята-гардероб и вашите предпочитания. Предпочитате да окачвате или сгъвате дрехите си? Предпочитате ли релса, рафт или чекмедже? Как ви харесва съхранението на грим и бижута и т.н.? След като имате ясни отговори на всички тези въпроси в ума си, започнете с решаването на типа единици за съхранение, от които се нуждаете. Това е един от най-добрите съвети за организиране за ремоделиране на дома, за който можете да се сетите. За ваша информация, рафтовете могат да бъдат доста по-добри от чекмеджетата, когато става въпрос за дънки и рокли. Можете да използвате разделители и отделни отделения, за да поддържате дрехите си чисти и спретнати. Освен това пространството за окачване е задължително, но винаги се уверете, че имате достатъчно място за дрехи с цяла дължина. 

Помислете за вдъхновение

Създаването на стая-гардероб „Направи си сам“ със сигурност не е точна наука, но се нуждае от много креативност, за да се възползва максимално от нея. Тук идеите за дизайн на стаята може да черпите от невероятни платформи като Pinterest, Houzz и различни други онлайн списания могат да се окажат изключително полезни за вас. 

Стратегически постове

Когато става въпрос за идеи за дизайн на стая-гардероб, мястото, където да седнете, за да направите грим или да пробвате обувките, е много важно. Можете да добавите страхотен елемент на величие към вашата съблекалня „Направи си сам“, като добавите тоалетка със скрито място за съхранение. 

Замислете се за огледални врати

Ремоделирането на дома е иновативно и добавянето на подходящи огледални врати, за да изглежда стаята-гардероб огромна, е една такава отлична идея за стаята „Направи си сам“. Особено, ако натъпквате малко пространство с място за съхранение, тогава трябва да го накарате да се чувства отворено. Включете гардероби, които достигат чак до тавана и по този начин може невероятно да увеличи площта за съхранение. Ако не искате да включите огледални гардероби във вашата стая-гардероб, задължително е да добавите свободно стоящо огледало. 

Изберете практично осветление

Идеите за стая-гардероб „Направи си сам“ никога не могат да свършат без споменаване на осветителна схема. Осветлението определено е ключовият фактор, когато става въпрос за вашата стая-гардероб. Трябва да обмислите своята осветителна схема на практика, за да сте сигурни, че се възползвате максимално от мястото си. Ако е възможно, разположете тоалетката пред източник на естествена светлина. Трябва да се стремите да добавите поне пет източника на светлина, за да имате правилна видимост, но и да създадете перфектна атмосфера.

Ето как можете да създадете мечтаната стая-гардероб „Направи си сам“. Освен това, някои по-необикновени неща, които можете да направите, за да направите вашата стая-гардероб, са добавянето на златни акценти, произведения на изкуството, мебели по ваш вкус и така нататък.


препоръчваме ви:

Опасните дейности, които трябва да позволим на децата си

Депресията при мъжете: 10 признака, че и вие страдате от нея

Да възпитаме любов към природата: къде да заведем децата

Оставете коментар

Your email address will not be published.