Международно вдъхновение / ТОП 5 сайтове Направи си сам DIY

октомври 27, 2022

Понякога е хубаво да се откъснем за малко от мобилните си устройства и да направим нещо различно. Но невинаги е лесно да намерим достатъчно интересна дейност, която да ни занимава достатъчно дълго. Защо да не дадете шанс на творческата си страна? В днешната статия сме събрали специално за вас забавни и достъпни идеи, които да ви бъдат вдъхновение за проекти „Направи си сам“. За да бъдат заети не само ръцете, но и умът ви, разгледайте нашите ТОП 5 безплатни сайтове Направи си сам DIY.

1. Сайтове Направи си сам – Pinterest

сайтове Направи си сам

Както вероятно вече знаете, Pinterest е много популярен сайт с огромни запаси от творчески идеи и вдъхновение. Естествено, не липсват и идеи за изкуства и занаяти от типа „Направи си сам“. В Pinterest можете да направите много конкретни търсения и да получите безкраен списък с вдъхновения.

Нещо повече, когато създадете акаунт в Pinterest, можете да запазвате публикации или пинове, които искате да разгледате по-късно. Можете също така да следвате страници, които харесвате, или дори да публикувате собствено съдържание, ако се чувствате вдъхновени. 

2. Happiness is Homemade

Този сайт също попада в нашата ТОП 5 класация за международно вдъхновение за проекти „Направи си сам. „Happiness Is Homemade“ е чудесен ресурс, който предлага идеи за изкуства и занаяти на хора от всички възрасти. Харесва ни, че включва сезонни идеи, като например Коледа или Великден, а също така има и разнообразни проекти, с които можете да се занимавате целогодишно. 

Този сайт предлага не само идеи, но и материали за разпечатване, като шаблони за оцветяване и сгъваеми 3D шаблони, които можете да намерите в раздел „Материали за разпечатване“. 

3. Сайтове Направи си самArty Crafty Kids

Както подсказва името на сайта, той е подходящ за най-малките. Ако имате деца, знаете колко трудно е да ги забавлявате през вечерите, уикендите и празниците, особено когато е твърде студено или мокро, за да правите нещо навън. Така че, ако искате да ги занимавате, позволете им да проявят творчество!

Arty Crafty Kids е изпълнена с множество различни идеи за деца, независимо от техните интереси. Отпечатайте безплатни листове за оцветяване, листове с точки или изпробвайте някои очарователни идеи „Направи си сам“.

Сайтът предлага членство за тези, които искат да получат пълен достъп до всички налични шаблони, уроци и учебни ресурси. Това е чудесен начин да задържите децата си заети, като същевременно им позволите да научат нови неща.

4. Good Housekeeping

сайтове Направи си сам

Още един международен уебсайт, от който можете да получите безкрайно вдъхновение творчески идеи от типа „Направи си сам“, както за възрастни, така и за деца. 

В отделните раздели ще намерите множество уроци например как да шиете различни играчки, как да създадете устойчиви кухненски съдове, като например опаковки от пчелен восък, и как да преработите старите си мебели или накити в прекрасни нови предмети. Можете дори да се научите да плетете сами дрехите си!

В този уебсайт се предлагат и идеи за декорация, за да можете да планирате как да изложите проектите си за изкуство и занаяти в дома си. 

5. Сайтове Направи си сам – Craftsy Hacks 

сайтове Направи си сам

Този сайт е невероятен  и вдъхновяващ източник на сладки, минималистични и достъпни идеи за изкуства и занаяти. В него можете да научите как да изработите хартиени фенери, глинени купи, саксии за растения или дори ловци на сънища – всичко това от нулата. Ако искате да сте модерни, можете да се научите да изработвате сами кристални колиета, пръстени от тел и обеци от макраме.

Има и раздели за планиране, организиране и почистване, така че можете да приведете дома си в отлична форма и същевременно да създадете прекрасни експонати, които да изложите на показ. Тези раздели включват решения за почистване „Направи си сам“, съвети за почистване и вдъхновение за организация на дома. Това е наистина универсален уебсайт за грижа за дома ви

Ако искате да зарадвате и приятелите и семейството си, има чудесен раздел с идеи за подаръци. Независимо дали са домашно приготвени, или купени от магазина, никога повече няма да се окаже, че им подарявате безвкусен чифт чорапи или сапун.

Вдъхновете се за следващия си проект в областта на изкуствата и занаятите

Може да е трудно да измислите собствени идеи за проекти „Направи си сам“, особено ако не сте опитен ентусиаст в областта на изкуствата и занаятите. Но със сайтове Направи си сам, които сме посочили тук, ще имате достъп до привидно безкрайни забавни и творчески идеи за „Направи си сам“, при това безплатно. Щастливо изработване!


Препоръчваме ви:

Депресията при мъжете: 10 признака, че и вие страдате от нея

Да възпитаме любов към природата: къде да заведем децата

С какво се характеризира един мъж според професията му?

Оставете коментар

Your email address will not be published.