Къщичка за птици – Направи си сам

Птиците не се нуждаят от луксозен дизайн, когато избират място за гнездене и живот. Изграждането на къщичка за птици е прост проект за обработка на дърво, който можете да направите с Вашите деца през уикенда. Къщичката от типа „Направи си сам“ може да бъде сглобена от няколко дъски и изисква само няколко инструмента за сглобяване. Научете как сами да построите къщичка и направете нещо добро за тях в тази статия на tatkovci.bg. Ако пък имате ваш домашен любимец статията Къща за куче, може да ви помогне да изградите нов дом за него!

Необходими материали за къщичка за птици

  • Дъски;
  • Винтове;
  • Лепило
  • Пирони;
  • Ръчен трион;
  • Бормашина;
  • Свредло, съответстващо на подходящия размер на входния отвор.

Стъпки за изграждане на къщичка за птици

Стъпка 1

Изрежете дъската – Спрямо желаният размер, може да нарежете дъската. По желание шлайфайте всички парчета до гладко.

къщичка за птици

Стъпка 2

Пробийте входния отвор за къщичката за птици – Пробийте дупка за входа с помощта на свредло. Преценете какви птици искате да влизат във вашата къщички и след това пробийте дупка с подходящи размери.

Стъпка 3 при изграждане на къщичка за птици

Пробийте предварително дупките – Пробийте пилотни отвори, за да предотвратите разцепването на дървото. В идеалния случай този отвор трябва да бъде поне толкова голям, колкото малкият диаметър на винта.

Стъпка 4

Сглобете страните и пода на къщичката за птици – Използвайте комбинация от лепило и винтове, за да прикрепите гърба към пода на къщичката. Водоустойчиво лепило за дърво ще помогне да се удължи живота на къщичката за птици. Повторете този процес със страните и предната част на къщичката за птици. По-малката глава на винта е по-малко очевидна и помага да се предотврати разцепването на дървото. Ако предварително пробиете дупките, тези винтове ще се хлътнат добре, защото главата не е много по-голяма от пилотния отвор.

Стъпка 5 при изграждане на къщичка за птици

Сглобете покрива на къщичката за птици – Прикрепете двата панела на покрива заедно. Обърнете внимание, че ширината на един от горните панели на покрива е 3/4  по-малка от другия панел. Когато се закрепят заедно, това ще направи надвеса еднакъв от двете страни. Прикрепете покрива към къщичката само с винтове. За да може по-късно да се отвори за почистване. Пробийте няколко 1/4″ дупки в пода за дренаж.

къщичка за птици

Стъпка 6

Боядисвайте или довършете къщичката си за птици – Съветваме ви да нанесете ленено масло. Това покритие помага да се подчертае зърното и помага да се направи дървото по-устойчиво на повреди.

Стъпка 7 при изграждане на къщичка за птици

Окачете или монтирайте къщичката – Монтирайте своята къщичка за птици и вижте коя птица ще влезе в новия си дом. Съобразете и височината при монтаж за различните птици. Вашата нова къщичка за птици трябва да ви доставя вълнение и подслон за много птички.

Изграждането на подобен тип къщичка може да бъде забавен семеен проект. Освен това къщичката за птици ще ви помогне да насърчите кварталните птици да се преместят и да отглеждат семейства в задния ви двор. По този начин осигурявате естествен контрол на вредителите за градината си.крипто новиникартини от скандинавски мъх

Още от нашия блог:

Пейка от палета – направи си сам

Направи си сам – тапицерия

Колоездене – перфектният семеен спорт

Оставете коментар

Your email address will not be published.