Вдъхновяващи личности: историята на Чък Норис

септември 30, 2022

Чък Норис | Ако потърсите името на Чък Норис в интернет, ще получите хиляди страници с информация – от биографията му, през филмовата му кариера и наградите за бойни изкуства, до това, което го превърна в интернет феномен: мемовете и шегите на Чък Норис:

  • „Когато страшилището си ляга вечер, проверява дали в гардероба му няма Чък Норис.“
  • „Когато Чък Норис прави лицеви опори, той не се издига нагоре, а бута земята надолу.“
  • „Чък Норис не чете книги. Гледа ги, докато не получи информацията, която иска.“ 

Казват, че Норис намира тези „факти“  за доста забавни, те са сред любимите му, и тъй като личността му се е превърнала в нещо като свръхестествен персонаж, той го приема с много чувство за хумор.

Освен с шеги и закачки неговата личност се свързва и с изключително вдъхновение. Прочетете цялата статия, за да разберете защо.

Кратка биография

Чък Норис

Роден е като Карлос Рей Норис на 10 март 1940 г. , а детството му преминава в бедност. Докато е все още дете, родителите му се развеждат заради алкохолизма на баща му. Майка му, Уилма, се обръща към социалните служби, за да издържа трите си момчета, а Норис се заема да помага за отглеждането на по-малките му братя, Уейланд и Аарон.

Интересен факт е, че на г-н Норис му е било трудно в училище. Той се описва като „срамежливото дете, което никога не е било отличник в училище. Във видеоклип в YouTube Чък Норис разказва, че никога не е имал смелостта сам да застане пред класа и да изнесе доклад за книга. Дори когато учителят го призовавал да отговори на въпрос, той се изчервявал целия. 

Преди да завърши гимназия семейството се премества в Калифорния, малко след което се записва във Военновъздушните сили на САЩ. Там колегите му започват да го наричат „Чък“ и това име се затвърждава.

Как бойните изкуства помагат на Чък Норис да се превърне във вдъхновяваща личност за много хора

Чък Норис

Чък Норис | По време на престоя си във военновъздушната база Осан в Южна Корея Чък проявява интерес към източните изкуства. Започва да изучава по-специално Танг Су До. По-късно, когато е прехвърлен в Щатите във военновъздушната база Марч в Калифорния, той продължава да тренира ежедневно и да бъде във форма 

По онова време бойните изкуства все още не са били така популярни и известни в САЩ. Като специалист в тази област Чък Норис е поканен да направи демонстрация пред войниците в базата и дори подготвя реч. Предстоеше му да излезе пред тълпата, да бъде център на вниманието. 

Така му се налага да се изправи пред два избора: да се оттегли или да разчита на своята отдаденост и упорита работа, за да се справи. В този ден несигурността му изчезва и на мястото на срамежливия ученик се появява самоуверен мъж, за когото бойните изкуства и помагането на другите стават цел на живота. 

След като напуска армията, Чък открива школи по карате, преподава уроци и започва да се състезава. Сред многобройните му награди и постижения са шесткратният световен шампион по карате за професионалисти в средна категория, а през 90-те години на миналия век става първият човек в Западното полукълбо, който получава 8-ма степен черен колан за велик майстор по таекуондо.

Как се ражда актьорът Чък Норис

Чък Норис

Чък Норис | В началото на 70-те години на миналия век Чък се запознава с легендарния актьор и експерт по бойни изкуства Брус Лий. Те стават приятели и започват да тренират заедно. Един ден Брус моли Чък да изиграе неговия противник в бойна сцена в края на филм, в който участва, и така се ражда актьорът Чък Норис.

Чък Норис е уважаван не само заради праведния си герой в „Уокър, тексаският рейнджър“, но и заради ангажираността си с благородни каузи в реалния живот. И живее живота си като пример за другите с дълбока вяра и отдаденост на службата. При разработването на собствената си форма на бойно изкуство Чун Кук До той създава етичен кодекс, който да бъде следван от него, практикуващите и другите. Ето какво включва той:

  • Ще се развивам максимално във всяко отношение.
  • Ще забравя грешките от миналото и ще се стремя към по-големи постижения.
  • Непрекъснато ще работя за развитието на любов, щастие и лоялност в семейството си.
  • Ще търся доброто във всички хора и ще ги карам да се чувстват полезни.
  • Ако нямам какво добро да кажа за даден човек, няма да го кажа.
  • Винаги ще бъда толкова ентусиазиран за успеха на другите, колкото и за своя собствен.

Още полезна и интересна информация може да откриете в блога на tatkovci.bg

Пейка от палета – Направи си сам

Къщичка за птици – Направи си сам

Картина от скандинавски мъх – отличен подарък за любимата

Оставете коментар

Your email address will not be published.