10 идеи за развлечение за баща и дъщеря

януари 3, 2022

Като родител искате най-доброто за децата си, за да имат щастлив и здравословен живот. Но доброто здраве не е само предпазване от болести. То се свързва и с изграждането на добри взаимоотношения между родители и деца. Това важи с особена сила за уникалната връзка, която се създава между баща и дъщеря. Таткото има специална отговорност да демонстрира уважение, откритост и признателност към своето малко момиче. Когато обаче между двамата липсва комуникация, тя може да се чувства почувства неоценена. За да се преодолеят пропуските в общуването и да се изградят по-пълноценни връзки помежду си, ние от „Tatkovci.bg“ сме подготвили 10 идеи за развлечение за баща и дъщеря.

#1 Разходка сред природата

Най-лесното развлечение за баща и дъщеря, отидете на поход в гората, прекарайте време в природен резерват или се разходете по любимия си плаж. Научете дъщеря си да разпознава дървета или да търси животни. Направете нещо различно – научете я да борави с компас и ѝ преподайте първи стъпки в планинско ориентиране.

#2 Развлечение за баща и дъщеря – Гответе заедно

Прекарването на време в кухнята с дъщеря ви е лесен начин да се забавлявате заедно, независимо дали ще приготвяте скара, или някакво ястие. Ако дъщеря ви е все още малка, може предварително да вземете готова смес за мъфини, към която преди печене се добавя само мазнина.gps проследяване на превозни средства

Оставете момиченцето си да смеси продуктите и да ги разбърка с дървена лъжица. Помогнете ѝ да налее готовата смес във формичките за мъфини. Вашата задача е да ги поставите във фурната. Можете да дадете задача на детето да следи часовника и да ви напомни кога да ги извадите.

По-големите дъщери може да предпочетат да опитат нещо по-сложно, като например да изпекат торта или да я научите на някои от вашите трикове за печене на скара.

развлечение за баща и дъщеря

#3 Кънки на лед

За повече забавление на закрито или на открито заведете дъщеря си да покара кънки на лед. Освен приятното прекарване и многото смях, които ви очакват, тя ще овладее и нови умения. В началото стойте до нея и я придържайте. Много е вероятно, ако идва за първи път, да има нужда от опора и малко време, за да преодолее страха от падане.  Не се притеснявайте, това е нормално. Трябват ѝ само няколко обиколки и ще започне да се пързаля с лекота.

#4 Развлечение за баща и дъщеря – Направете книга за спомени

Обиколете града и снимайте специални забележителности или любимите ѝ места. Дъщерите, които обичат да рисуват, може да предпочетат да създадат свои собствени картини. След като приключите със снимките или скиците, направете албум или ръчно изработена книга за спомени, която тя да запази.

#5 Заведете я на театър или кино

Малките момиченца понякога са малко драматични, така че защо да не се отдадете на тази тяхна стихия. Заведете ги на спектакъл. По-малките момичета могат да предпочитат куклени представления или специално насочени детски продукции. Децата в тийнейджърска възраст вероятно ще предпочетат киното пред театъра.

#6 Развлечение за баща и дъщеря – Пълно преобразяване

Да оставите дъщеря ви да ви преобрази може да не е особено достойно, но ще е забавно. За момиченцата светът може да се върти около грима, лака за нокти и всичко розово. Може би си мислите, че свързаните с това дейности са запазени за майките и дъщерите, но бащите също могат да се включат в действието.

Превърнете банята в спа център за един ден. Може да намачкате едно авокадо и да направите домашна маска за лице. А сега, ако вече сте готови, позволете на дъщеря ви да ви преобрази.

#7 Развлечение за баща и дъщеря – Четене на книга

Приказките за лека нощ са важна част от деня на детето, но можете също така да разширите кръгозора на дъщеря си и да ѝ помогнете да попълни библиотеката си с нови, интересни четива. Заведете я до книжарницата и ѝ дайте възможност сама да избере книга, която да прочетете заедно. Всеки ден отделяйте време, за да прочетете една глава.

#8 Къмпинг на открито

Къмпингуването с дъщеря ви е чудесна възможност да я научите на някои практически умения и да прекарате качествено време заедно. През деня можете да покажете на дъщеря си как да се ориентира с компас, а вечерта да я научите как се разпалва огън.

#9 Развлечение за баща и дъщеря – Дуел на видеоигра

Най-забавното развлечение за баща и дъщеря. Въпреки че много видеоигри изглеждат предназначени за момчета, момичетата също обичат да ги играят. Отделете един съботен следобед и пуснете конзолата за виртуална битка. Нека дъщеря ви избере вида на играта, която би искала да играе, като ѝ дадете някои насоки. Само не забравяйте да обърнете внимание дали е подходяща за нейната възраст.

#10 Среща татко-дъщеря

Няма значение къде отивате или какво правите – важното е да прекарвате времето си заедно. Не е задължително срещата между баща и дъщеря да включва конкретни дейности, като например вечеря и кино, а по-скоро да се наблегне на специалното време само за вас и дъщеря ви. В зависимост от това какво планирате, позволете ѝ да се облече, както пожелае.

развлечение за баща и дъщеря

Препоръчваме ви още:

Топ 5 начина да изненадаме любимата жена

Да възпитаме любов към природата: къде да заведем децата

Житейски уроци, на които да научим децата си

Оставете коментар

Your email address will not be published.