Игри за баща и син

Няма как да не започнем тази класация за баща и син с любимата игра на малки и големи от детството. Иж, миж, ти мижиш! Сигурни сме, че веднага я разпознахте! Разбира се говорим за криеницата, известна още сред децата от 80-те и 90-те като мижидарка. Има много семейни занимания през уикенда, които не само ще ви разнообразят, но и сплотят с вашия син.

Можете да играете в парка, докато сте на излет в планината, а дори и у дома, ако живеете в по-просторен апартамент. Детето винаги ще намери къде да се скрие. За таткото няма гаранция. Ако решите да играете вкъщи на тази игра, едно добро скривалище за бащи, е душкабината. Разбира се, преди да се скриете вътре, ви съветваме да проверите дали не е мокро, за да не се подхлъзнете.

А сега да преминем към останалите идеи за занимания и игри за баща и син. баща и син

Картинг

Една от най-добрите игри на открито за бащи и синове трябва да бъде някаква форма на състезание.  С двигател! Всички мъже – и големи, и малки, за любители на колите! Заведете сина си на картинг и се впуснете в шеметно приключение. Можете да се състезавате по между си, а може и с други отбори – ще стане още по-забавно. 

Приключенски състезания

Когато говорим за състезания и приключения в едно, няма как да не споменем въжените паркове, които през последните години стават все по-популярни в големите градове.  Можете да си направите състезание с различни предизвикателства, които да изпълнявате за предварително определено време. 

Ако нямате подобен парк на близо, можете да отидете на разходка заедно в планината и да си създадете сами приключения. Ако изберете този вариант, не забравяйте да вземете със себе си вода, нещо за хапване, дрехи за смяна, дъждобран.  Времето в гората е непредвидимо. 

Спортове и игри за баща и син на открито

Едва ли има момче, което да не обича футбола. Грабвайте топката и излезте навън да поиграете. Ако пък предпочитате баскетбол или волейбол, заведете сина си на игрището и го научете на някои тънкости от тези спортове. Например за волейбола – как да бие сервиз. Разкажете му колко на брой участници участват в този вид игра и каква е тяхната функция.

Научете го как да дриблира с баскетболната топка и си направете състезание за вкарване на гол в коша. 

Пейнтбол

Друго игра за баща и син на открито, която все повече набира популярност и в България несъмнено е пейнтболът. Момчетата, които обичат да стрелят по врага на екрана, ще харесат още повече тази игра в реалния свят с пейнтболни оръжия. 

Дигиталните игри са вълнуващи, но не се основават на битки в реалния свят. Така че естествено физическата версия на тези престрелки е по-добра от симулацията. И това прави и бащата, и сина по-активни. Изгарянето на калории с пейнтбол е много по-забавно отколкото скучните бягащи пътеки.

Колко добре познаваш татко?

Следват две идеи за игра в дъждовно време, когато не е подходящо да излизате навън. За да е още по-забавно, в нея можете да включите и останалите членове на семейството. 

Време е да проверите знанията си за баща си! Съставете предварително списък с въпроси за татко. Ето няколко примерни:

  • На колко години е татко?
  • Какво работи той?
  • Кой е любимият му спорт?
  • Коя е любимата му храна?
  • Как би изглеждал перфектният ден на татко?
  • Всичко останало, за което се сетите.

Всеки получава лист хартия или дъска за сухо изтриване. Задайте първия въпрос и след като всички запишат своите отговори (включително татко), разкрийте листовете си на 1, 2, 3. Който отговорът е най-близък до този, написан от баща ви, той печели 1 точка. И така докато свършат всички въпроси. Победител е този, който има най-много верни отговори.

Назови този предмет

Още една идея за игра за баща и син, когато при лошо време може да играете вкъщи. Помолете татко да седне и да му завърже очите. Тук мама може да помогне на детенцето да избере няколко предмета, които то да се опита да опише, без да ги назовава. 

Ха да видим таткото дали ще успее да ги познае. Предметите могат да бъдат най-различни – от количка, през дървено влакче, нещо от кутията на бащата с инструменти или нещо по-различно като повода или каишката на кучето например.


Препоръчваме ви:

Топ 5 начина да изненадаме любимата жена

Картина от Скандинавски мъх – Отличен подарък за любимата

Оставете коментар

Your email address will not be published.