ТОП 9 вида външна реклама и приложението им в бизнеса 

Как използването на външна реклама ще скалира бизнеса ви? В днешния конкурентен бизнес свят, успешното промотиране е ключът към привличането на нови клиенти и утвърждаването на всеки бранд. 

Употребата на външна реклама като част от маркетинговата стратегия, предоставя възможност за достигане  до по-широка аудитория с креативност и оригиналност. 

В следващите редове от тази статия ние, от Татковци, сме ви подбрали ТОП 9 вида външна реклама, които ще ви изстрелят пред конкуренцията

#1 Рекламни билбордове | Външна реклама

Рекламни билбордове – едни от най-разпространените форми на външна реклама. Поради внушителните им размери и възможността за атрактивен дизайн, те се забелязват отдалеч. Позиционират се на стратегически места като главни пътища, кръстовища и оживени градски райони. 

Билбордовете предоставят достатъчно пространство за креативни и разпознаваеми визии, които привличат вниманието на преминаващите хора.

външна реклама, външна реклама видове, външна реклама приложение

Основното предимство на рекламните билбордове е тяхната големина и възможността да достигнат до огромен брой хора всеки ден. Използват се за популяризиране на нови продукти, специални промоции или за утвърждаване на марката. Креативният дизайн и съобщение са ключови за успешната реклама на билборд.

#2 Мегабордове

Знаете ли разликата между мегаборд и традиционния билборд? Мегабордове са по-големи версии на рекламните билбордове и са предназначени да направят още по-силно визуално въздействие.

Обикновено се разполагат на високи сгради или други големи постройки, където могат да бъдат видими от голямо разстояние. Поради техния размер и външния им вид, мегабордовете често се използват за лансиране на нови продукти или важни кампании.

Ефективността на мегабордовете се крие в тяхната способност да доминират визуално в градската среда.

#3 Реклама върху фасада на сграда | Външна реклама

Уникален начин да използвате архитектурните елементи на сградите за промотиране на вашия бизнес са рекламите от вида реклама на фасада на сграда. Този вид външна реклама включва покриване на част от сградата с големи банери или други визуални елементи, които предават рекламното послание. 

Основното предимство на рекламата върху фасада на сграда е нейната видимост и способността да използва естествения трафик на хора в града. Освен това, могат да бъдат разположени на всяка сграда, която даде своето разрешение. Не е небходимо да се търси стратегическо място, както е при билбордовете.

външна реклама, външна реклама видове, външна реклама приложение

Това е особено ефективно в централните части на градовете, където има голямо движение и концентрация на потенциални клиенти.

#4 Рекламни табели

Разнообразието на рекламните табели дава възможността да се използват по различен начин за привличане на внимание. Поставят се на сгради, стълбове, огради или други видими места. Табелите предоставят информация за вашия бизнес, продукти или услуги и могат да бъдат изработени в различни форми и размери.

външна реклама, външна реклама видове, външна реклама приложение

Гъвкавостта на табелите ги прави предпочитан избор от много бизнеси. Те са ефективни както за дългосрочни кампании, така и за краткосрочни промоции, като могат да бъдат лесно променяни и актуализирани в зависимост от нуждите на бизнеса.

#5 Стикери | Външна реклама

Стикерите са по-малка, но също толкова ефективна форма на външна реклама. Залепват се витрини на магазини, автомобили, обществен транспорт и други. 

Стикерите са идеални за кратки съобщения или за популяризиране на уебсайтове и социални мрежи.

Те са икономически изгодни и лесни за производство, което ги прави отличен избор за малки и средни предприятия, които искат да увеличат разпознаваемостта на своя бизнес по креативен начин.

#6 Сити лайт и реклама по спирки

Сити лайт и реклама по спирки са форми на външна реклама, които използват обществените транспортни спирки и градските осветителни стълбове за промотиране на бизнеси. Благодарение на осветлението им, тези реклами са добре видими в тъмното и привличат вниманието на минувачите. 

#7 Тапети по поръчка | Външна реклама

Иновативността на тапетите по поръчка е страхотен начин да привлечете вниманието към вашия бизнес. Използват се както за вътрешна, така и за външна реклама. Предоставят възможност за създаване на уникални и персонализирани визуализации. 

Тапетите по поръчка могат да покриват цели стени или части от тях, превръщайки ги в огромни рекламни пана.

Този вид външна реклама е особено подходяща и за интериорни пространства. 

# 8 Постери | Външна реклама

Постерите са класическа външна реклама, която остава популярна и до днес. Закачат се на витрини на магазини, стени на сгради, стълбове и други видими повърхности.

външна реклама, външна реклама видове, външна реклама приложение

Две са основните  преимущества на постерите – гъвкавостта и икономичността им. Отпечатват се и се разпространяват лесно, което ги прави отличен избор за кампании с ограничен бюджет. Постерите са ефективни както за краткосрочни промоции, така и за дългосрочно утвърждаване на марката.

# 9 Рекламни знамена и флагове

Рекламните знамена и флагове са динамични и с лекота привличат погледа на преминаващите хора. Поставят се в търговски обекти, събития на открито, изложби и други. Лятото често се срещат и под формата на плажни флагове

Движат се при наличие на вятър, което допълнително привлича вниманието на минувачите.

Тази външна реклама е особено ефективна за промотиране на събития, специални оферти или нови продукти. Знамената и флаговете са лесни за поставяне и демонтиране, което ги прави удобни за използване на различни места и при различни поводи. 

Външна реклама | Преимуществото на всеки бизнес

Външната реклама е мощен инструмент за привличане на нови клиенти и утвърждаване на вашата марка. Изборът на подходящ вид реклама зависи от вашите цели, бюджет и целева аудитория. 

Независимо на кой вид външна реклама ще се спрете, важно е да създадете креативна и запомняща се визия, която да привлече вниманието на потенциалните клиенти.

Оставете коментар

Your email address will not be published.