01

от 08

Европейско лице

Докато разглеждаме всяка от различните процедури за лице, искаме да имате предвид, че повечето процедури за лице могат да се персонализират. Те обаче имат основа – това е особено спа център за европейската козметика за лице, която използва по-минималистичен подход. „Европейското лице обикновено включва почистване, ексфолиране, екстракции, овлажняваща маска и понякога масаж“, казва Кинг. На въпроса дали този тип лице е подходящ за чувствителна кожа, тя отбелязва, че всичко зависи от докосването. „Това може да бъде опция за чувствителна кожа, стига ексфолирането и екстракциите да са нежни.“ Любими спа центрове като Mario Badescu в Ню Йорк и The Peninsula в Чикаго предлагат 60-минутни европейски процедури за лице, които могат да се персонализират според вашите нужди. 

02

от 08

HydraFacial

HydraFacial беше първата процедура за лице , която опитах преди няколко години и видях мигновени резултати. И така, какво прави лечението толкова специално? Технологията Vortex. „[The] HydraFacial е спа популярно лечение, което използва технологията Vortex – уникална система за засмукване и доставяне, която помага за премахване на замърсяванията от кожата“, обяснява Кинг. „Нежната млечна киселина , гликоловата киселина и салициловата киселина се нанасят и изсмукват, за да ексфолират и екстрахират, а хиалуроновата киселина , пептидите и антиоксидантите остават върху кожата.“

Ако сте любопитни колко мръсотия излиза от порите ви, помолете вашия лекар да види прозрачната чаша след обслужване. Ще бъде грубо, но в същото време готино. Що се отнася spa center до това кои типове кожа могат да се възползват най-много от тази процедура за лице, Кинг казва, че „поради киселините, използвани за ексфолиране, това може да бъде страхотно лечение за мазна, склонна към акне кожа.“ Повечето лечения са само около 30 минути. Въпреки това, за продължителни лечения, спа центрове като Sisley Paris Spa в Лос Анджелис предлагат срещи от 50 до 90 минути.

03

от 08

Скулптуриране на лицето

Повечето от нас имат инструмент гуа ша у дома, който може да използваме или не толкова редовно, колкото ни се иска. Но, за наш късмет, има спа услуги като Canyon Ranch’s , който включва продукти с клиничен клас от френската марка за грижа за кожата Biologique Recherche, гуа ша техники и микротокова технология. Освен това, бутици като Skin Camp предлагат 15- до 30-минутни „тренировки за вашето лице“ (които могат да бъдат персонализирани с добавки), които spa включват гуа ша скулптуриране. Но могат ли тези лечения да променят кожата ви? Когато се направи правилно, да. Въпреки че резултатите обикновено са временни.

Гуа ша  е предназначен да бъде акт на грижа за себе си, като забавите дъха си и си позволите да очертаете ритмично лицето с камъка, за да освободите мускулното напрежение и да активирате лимфната Secret Spa система“, ни казва Кинг. „Вярвам, че има ползи от тези медитативни и релаксиращи ритуали за самообслужване за нашите нива на стрес.“ Тя добавя, че хладните температури на камъните също могат да имат успокояващ и лек противовъзпалителен ефект. „И когато се използва правилно, инструментът гуа ша може да извърши лимфен дренажен масаж, който може да намали подпухналостта на лицето за до 24 часа.“

04

от 08

Акупунктура за лице

Акупунктурата се използва от хиляди години в традиционната китайска медицина. В днешно време мнозина използват практиката на козметична акупунктура, за да се справят с грижите за кожата като Secret Spa фини линии и бръчки. Има причина за това: „Когато пробождате кожата с игли, вие причинявате микротравми на кожата, което активира каскадата за заздравяване на рани, която стимулира производството на колаген и притока на кръв“, споделя Кинг. Въпреки това, тя отбелязва, че няма много данни за това колко ефективни са тези лечения.

Като се има предвид това, Кинг ни казва, че фракционираните лазери и микроигли имат данни, показващи тяхната ефективност за стимулиране на колаген. За тези с Secret Spa предизвикани от стрес кожни заболявания, казва Кинг, „друго предимство на акупунктурата е, че може да помогне за намаляване на стреса, което може да е от полза за кожни състояния, които се влошават от стреса.“Ако сте базирани в Ню Йорк, Gotham Wellness и Juhi Ash Center са доверени места. И ако някога пътувате из Европа, лондонската Harrods Wellness Clinic и Clinique La Prairie Madrid са дом на подбрани акупунктурни лечения от Джон Цагарис.