Тя ще ви помогне да разберете по-добре себе си и близките си.

Ръцете нагоре, ако не можете да устоите на хороскопа? Тогава това са всички! Повечето от нас знаят своя звезден (или слънчев) знак и повечето от нас откриват, че могат да се свържат с някои от класическите характеристики, свързани с този знак. Флиртуващи Близнаци! Мечтателни Риби! Овен, който се стреми към успех! Голямото сърце на Лъва! Но в астрологията има много повече от звездните клишета и определено има повече от звездните знаци.

Ако се запознаете с вашата натална карта – моментна снимка на небето в момента на вашето раждане – ще откриете вълшебни прозрения за това, което ви кара да се чувствате, и космически сведения за това, кои сте в действителност, как обичате и от какво се нуждаете в живота, за да постигнете най-високия си потенциал. Ако някога сте имали чувството, че не сте наясно със звездния си знак или че той не ви казва всичко, това е така, защото не е така!

Като използвате рождената си карта, за да откриете изгряващия си знак (или асцендента), лунния знак, знака на Венера и всички останали небесни действия, които са се случвали в момента, в който сте решили да дебютирате на земята, скоро ще разполагате с рамка от насоки, прозрения и светлинни откровения, които ще ви помогнат да разберете себе си по-добре от всякога. Открийте рождените карти на най-близките си хора и ще извървите дълъг път към по-доброто разбиране и на тях.

Истинското разбиране на астрологията може да отнеме години наред, но това не означава, че няма полза от научаването на няколко основни неща – дори най-леките драскотини под повърхността на слънчевия знак имат сериозен жизнеутвърждаващ потенциал.

Просто откриването на знаците на Луната, изгрева и Венера може да създаде много по-пълна представа за това кои сте от астрологична гледна точка.

Но как да го направите?

Първо, ако можете, извикайте майка си на телефона! За да създадете точна рождена карта, трябва да знаете датата, часа и мястото си на раждане. Не се отчайвайте обаче, ако не можете да разберете точно в колко часа сте родени – дори и без тази информация има какво да откриете (изгряващите знаци се променят на всеки няколко часа, така че за това ви е необходим час, но за останалото би трябвало да сте наясно). Можете да създадете безплатна онлайн карта, като използвате сайт като Astro Seek или Café Astrology, или да въведете данните си в някое от многото налични приложения в астрология (например Co-Star).

Имате ли своята карта? Не можете да се ориентирате в нея? Ние също, от първия път!

Рожденните карти са разделени на дванадесет дома, в които са разположени планетите и знаците според положението на небето, когато сте се родили. Може да изглежда като куп странни символи, които нямат никакъв смисъл, но в този магически кръг има много разкрития. А след като вече имате няколко указания, вероятно най-добрият човек, който може да разбере как всичко това се отнася до живота ви, сте вие. Така че, четете нататък, настройте се към интуицията си, правете стъпка по стъпка и скоро ще изисквате от всички, които познавате, да предадат датата, часа и мястото си на раждане, за да можете и вие да откриете всички техни тайни.

Таблица на раждането 101

За да разгадаете тайните на рождената си карта, трябва да разберете

характеристиките на дванадесетте зодиакални знака, асоциациите и значенията на управляващите планети и какво представлява всеки от дванадесетте дома. След това можете да направите свои собствени тълкувания въз основа на тази информация.

Накратко: планета + знак + дом + вашата интуиция = космически големи разкрития.

Планетите

Десетте основни „управляващи планети“ са Слънцето, Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Първите пет са известни като лични планети (те ни въздействат на индивидуално ниво); Юпитер и Сатурн са известни като социални планети (разкриват повече за връзките ни със света около нас); а последните три – Уран, Нептун и Плутон – са известни като поколенчески или външни планети (те остават във всеки знак за по-дълго време и следователно са склонни да ни въздействат на колективно или поколенческо ниво).

Асцендент

Това не е управляваща планета, но тя е котвата на вашата карта и разкрива как се представяте пред света – вашата публична същност. Вашият асцендент или изгряващ знак се намира на върха на първия дом във вашата карта. След като разберете изгряващия си знак, е полезно да четете хороскопа за този знак, както и за слънчевия си знак, и често ще го намерите за по-точен.

Слънцето

Вашият слънчев знак е вашият звезден знак! Той представлява вашата най-истинска същност, идентичност и път в живота. Слънцето се свързва с бащинството, егото, съдбата и външното ни преживяване на света.

Луната

Вашият лунен знак е свързан с емоциите ви и показва от какво се нуждаете, за да се чувствате сигурни в живота. Луната се свързва с майчинството, чувствата и вътрешния ни свят.

Меркурий

Вашият знак на Меркурий разкрива как взаимодействате с другите, как общувате и учите. Меркурий се свързва с ума, анализа, вземането на решения и взаимодействието. Това е и планетата, която обичаме да обвиняваме за всичко – от закъснели влакове до технически повреди – по време на ретроградните му периоди (всъщност оптична илюзия). Забележка: Всъщност не го виждам по този начин, но това е съвсем друга статия!

Венера

Ах, Венера! Планетата на любовта, красотата и изобилието! Знакът на Венера и разположението ѝ в дома показват как се отнасяте към другите в романтичен план и как изразявате своята естетика или чувство за стил. Тя се свързва и с лукса, женствеността и парите.

Марс

Огненият Марс разкрива всички важни неща за сексуалния ви живот. Марс се свързва със страстта, привличането, енергията и амбицията. Вашият марсов знак ви подсказва кой или какво намирате за неустоимо привлекателно, от какво се нуждаете, за да се чувствате заредени с енергия, и какво ви мотивира да постигнете успех.

Юпитер

Щастливият Юпитер се свързва с оптимизъм, разширяване, растеж, възможности, богатство и талант. Вашият знак на Юпитер предлага информация за това какви са вродените ви умения (нещата, които ви идват естествено и лесно!) и какво може да ви вдъхнови да научите или да откриете.

Сатурн

Сериозният Сатурн е свързан с отговорността, житейските уроци, границите и възпитанието на възрастните. Знакът на Сатурн показва пред какви предизвикателства може да се изправите в живота и какви умения може да се наложи да овладеете, за да се издигнете. Това е планета, която се свързва със зрелостта, границите и кармата.

Уран

Бунтарският Уран се свързва с промяната, изобретенията, гениалността и самочувствието.

осъзнаване. Знакът на Уран и разположението му в дома могат да разкрият прозрения за вашия стремеж към самоусъвършенстване, желанието ви да отстоявате кауза и дори как бихте могли да промените света.

Нептун

Мечтите, интуицията и духовността се свързват с магическия, мистериозен Нептун. Знакът на Нептун ви подсказва какво може да ви вдъхнови в живота, както и какви са вашите надежди, мечти и страхове.

Плутон

Плутон е свързан с властта и трансформацията, така че вашият знак и разположението на Плутон в дома могат да разкрият вашите мотивации, мании и отношение към властта. Плутон има и тъмна страна, но също така показва къде можете да преживеете най-големите си трансформации.