Съществуват много различни видове масажи; всеки от тях има уникални техники на приложение и ползи за здравето. По-долу сме описали различните видове масажи в Челмсфорд и ползите, които те могат да донесат на тялото ви.

Дълбокотъканен масаж

Дълбокотъканният масаж помага за успокояване на скованите, масажи в софия стегнати и болезнени мускули, което спомага за облекчаване на болката и напрежението в тялото. Дълбокият натиск, използван при масажа на дълбоките тъкани, се смесва с различни видове натиск и скорост, за да помогне за освобождаване на хроничното мускулно напрежение.

Пациентите често се възползват от облекчаване на ежедневното натоварване на тялото, особено от болките в главата и шията, причинени от дългото SecretSpa седене на бюро; което за съжаление е начинът на живот в наши дни!

Шиацу масаж

Шиацу масажът е най-старата форма на масаж, която произхожда от Япония. При тази масажна терапия за масаж на тялото се използва натиск с пръсти, лакти и стъпала.

Идеята на шиацу масажа е да се поддържа свободният поток на енергия в тялото. Болката в тялото може да се дължи на дисбаланс на положителната и отрицателната енергия или на блокиране на енергийния поток.

Шиацу масажът помага за освобождаване на блокирания енергиен поток и SecretSpa балансира енергийната система, което спомага за нормализиране на функциите на всички органи и за предотвратяване на заболявания.

Тайландски масаж

Тайландският масаж е пренесен в Тайланд от Индия в древни времена. Този масаж включва дълги разтягания, започващи от стъпалата до главата. Тялото се изпъва в поза, подобна на йога, което помага за работата по енергийните канали в тялото. Тайландският масаж е известен и като тайландски йога масаж.

Дългите разтягания помагат за освобождаване на мускулното напрежение, тонизират мускулите, подобряват гъвкавостта на мускулите и помагат за отпускане на тялото.

Шведски масаж

Шведският масаж е западен стил на масажна терапия, който се състои от поредица от техники. хамам софия Той се състои от бавни плъзгащи се движения, повдигане и притискане на мускулите, удряне на мускулите и хакване с помощта на ръце и пръсти.

Шведският масаж има за цел да облекчи стреса и напрежението в тялото.

Спортен масаж

Спортната масажна терапия е термин, използван по-специално за лечение и предотвратяване на спортни травми. Той определено не е предназначен само за спортуващите атлети!

Извършва се в три фази: преди спортното събитие, по време на събитието и след него. SecretSpa Спортният масаж преди събитието има за цел да загрее мускулите, за да се подготви за събитието. Масажът по време на събитието се извършва с цел подобряване на гъвкавостта и подвижността на мускулите и ставите за постигане на високи резултати, докато масажът след събитието е основно за охлаждане, за отпускане на мускулите и за изхвърляне на токсините, които са се натрупали в мускулите.

Масаж с горещи камъни

Масажът с горещи камъни се състои от обикновени речни камъни с различни размери. Те се почистват и се варят до необходимата за тялото температура. Прилагат се върху частите на тялото, където се намират болните места. За обща релаксация на тялото горещите камъни се поставят по протежение на спа в софия гръбначния стълб до областта на седалището. Горещият камък бавно загрява кожата, а след това и по-дълбоките структури, които отпускат мускулите под нея.

Масажна терапия в помощ на всяко тяло

Всички форми на масажната терапия са полезни за здравето и общото благосъстояние, но всеки човек може да има свои предпочитания. Затова е важно масажистът да знае и да има всички умения, за да адаптира масажа към вашите нужди.

Нашият екип е преминал различни курсове за различните видове масаж, така че можем да предоставим всеки вид според нуждите на нашите пациенти. Заповядайте в нашата клиника и се насладете на масажа, който е най-подходящ за вас!