Още преди края на процедурата ще се почувствате физически и психически отпуснати. Масажът може да бъде с продължителност 60 или 90 минути и е идеален начин да преодолеете натоварената седмица, особено когато се извършва в уюта на собствения ви дом.

Съдържание

Какво представлява масажът на цялото тяло спа софия цени

Предимства на домашния масаж на цялото тяло

За кого е предназначен масажът на цялото тяло

Области, които може да включва масажът на цялото тяло

Шия и рамене

Горна част на гърба

Ръце

Седалищни мускули (задни части)

прасци и сухожилия

Квадрицепси (бедра)

Бедра

Поръчайте масаж на цялото тяло у дома

Какво представлява масажът на цялото тяло

Усмихната жена прави масаж на врата у дома

Масаж на цялото тяло има за цел да отпусне мускулите ви и да премахне напрежението.

Масажът на цялото тяло включва шведски масажни техники като ефлюраж и петрисаж. спа процедури в софия Те имат за цел да отпуснат мускулите ви и да премахнат по-специфични области на напрежение. 

За разлика от дълбокотъканния или спортния масаж обаче акцентът не е само върху рехабилитацията и лечението на травми. Вместо това масажът на цялото тяло също така освобождава от психологическия стрес и тревожност, за да даде цялостно усещане за благополучие.smartoffice.bg

Ползи от масажа на цялото тяло у дома

Масажът на цялото тяло отпуска стегнатите мускули и намалява напрежението. Но той отива и много по-далеч. Независимо дали е с продължителност 60 или 90 минути, масажът дава възможност на ума да се успокои и да остане в покой. Доказано е, че това намалява нивата на хормоните на стреса, като например кортизона, в тялото ви. На свой ред това може да подпомогне съня, да намали кръвното налягане и да подсили имунната система. Депресията и свързаните с нея състояния, като синдром на раздразненото черво (IBS) и фибромиалгия, също са доказано благоприятни за масаж на цялото тяло(1).

Свързани публикации:

Масаж за облекчаване на болката

Спортен масаж при болки в долната част на гърба

Масаж при болки след бягане

За кого е предназначен масажът на цялото тялоsmartoffice.bg

Масажът на цялото тяло е за всеки, който иска да намали стреса и тревожността и спа процедури софия да отпусне болезнени или напрегнати мускули. Той е чудесен и ако се чувствате уморени или просто отпаднали. Масажът на цялото тяло е и идеално въведение, ако не сте се подлагали на масаж досега.

Области, които масажът на цялото тяло може да включва

Масажът на цялото тяло включва някои често срещани части на тялото, но ако някоя от тях не е необходима, винаги може да бъде пропусната.

Шия и рамене

Мускулите на шията и раменете са зони на напрежение от натрупан стрес и тревожност. Често ще усещате това и в горната част на гърба си. То може да се излъчва нагоре по шията към челюстта или към делтоидните мускули на раменете. То може да се спусне дори към ръцете ви, особено ако много пишете на клавиатурата или стискате юмруци, когато нещата станат напрегнати. Основните мускули, които участват в този процес, са горната част на трапецовидния мускул, делтовидните мускули и мускулите на ротаторния маншон. Ако често ви се случва да търкате задната част на врата или горната част на раменете, масажът на тази област ще ви помогне.

Горна част на гърба

Ако прекарвате много време в седнало положение, стоите неподвижно или като цяло имате заседнал начин на живот, ще го усетите в горната част на гърба си. Особено ако имате лоша стойка. Прегърбването над бюрото или гледането на телефона надолу води до прекомерно разтягане на трапецовидния мускул и следователно до неговата слабост. Това води до болка, която може да се усети и в ромбоидите между лопатките. Също така и в горната част на гръбначния стълб, който минава покрай гръбначния стълб. SecretSpa Масажът ще отпусне тези прекомерно разтегнати мускули и ще ги направи много по-свободни.smartoffice.bg

Долна част на гърба

Напрежението в долната част на гърба може да се отрази на останалата част от тялото ви. Независимо дали става въпрос за тъпа болка, остра болка или и двете, то може да ви накара да стоите, да седите или да се движите по начин, който не е предвиден за вас. И тъй като стегнатите мускули са по-податливи на нараняване, резултатът може да бъде разтежение, ишиас или дори изплъзване на диск.

 Отново основният виновник за това е продължителното седене, но SecretSpa също така и лошата техника на вдигане на тежести във или извън залата. Основните мускули, които участват в този процес, са шиповете, средната и долната част на гръбначния стълб и QL. 

Ефлуерацията на тази област, особено на Quadratus Lumborum, може да премахне напрежението и да подобри цялостното ви усещане за благополучие. Препоръчвам долната част на гърба ви винаги да се третира като част от масаж на цялото тяло.

Гърди

Основните мускули на гръдния кош са гръдните мускули и тяхната задача е да движат ръцете ви по предната част на тялото. 

Всичко, което кара ръцете ви да са пред вас, а не отстрани, скъсява тези мускули. Често срещани примери за SecretSpa това са работата с компютър, шофирането и писането на текстови съобщения.

 Може да не забележите преки последици от това в гърдите си, освен ако не вдигате тежести, но стегнатите гърди допринасят за закръглените рамене(2). Ако имате проблеми с горната част на гърба, това вероятно е фактор. Масажът на тази област ще ви помогне да постигнете добра цялостна стойка, независимо дали седите или стоите.smartoffice.bg

Коремни мускули

Независимо дали имате шестте си гърди или не, вие