Брокерите на недвижими имоти помагат на хората да купуват, продават и наемат търговски, промишлени и жилищни имоти. Те помагат при договарянето на окончателния договор и напътстват клиентите си през всяка стъпка от сделката с недвижим имот – включително проверки и ремонти – които трябва да бъдат завършени преди продажбата. Ето някои общи задължения на брокера на недвижими имоти:Инвестиции в имоти

Създаване на обяви за имоти

Планиране на дни на отворени врати и показвания

Правене на снимки на имоти

Помага на клиентите да определят своите нужди от имоти и бюджет

Прочетете повече: Научете как да бъдете брокер на недвижими имоти

Средната заплата за брокер на недвижими имоти

Брокерите на недвижими имоти печелят по-голямата част от приходите си чрез комисиони от сделки с недвижими имоти. Това означава, че заплатите на брокерите на недвижими имоти могат да варират в зависимост от жилищния пазар и местоположението.

Обичайна заплата в САЩ: $54 458 на година bolgarcapital

Някои заплати варират от $16 000 до $210 000 на година.

Прочетете повече: Как да преговаряте за заплата (със съвети и примери)

Как да станете брокер на недвижими имоти

Брокерите на недвижими имоти изискват курсово обучение, лицензиране и обучение на работното място. Ето изискванията, от които се нуждаете, за да станете брокер на недвижими имоти:

Вземете одобрен от държавата курс за продажба на недвижими имоти.

Преминете програмата за лицензиране на агенти по недвижими имоти на вашата държава.

Работете като агент по недвижими имоти.Инвестиции в имоти

Вземете сертификати за недвижими имоти.

Вземете одобрен от държавата курс за брокер на недвижими имоти.

Издържайте изпита за брокер на недвижими имоти.

1. Вземете одобрен от държавата курс за продажба на недвижими имоти

Първо, брокерите на недвижими имоти трябва да бъдат обучени. Тези курсове ви учат на правни въпроси, свързани с недвижими имоти, финансиране на недвижими имоти, застраховки, данъци и етика. Трябва да сте сигурни, че курсът, който посещавате, е одобрен от вашия държавен лицензионен съвет, за да отговаряте на условията за вашия лиценз.

2. Издържайте изпита за лицензиране на агент по недвижими имоти във вашия щат

Трябва да станете лицензиран агент по недвижими имоти, за да станете брокер на недвижими имоти. Изпитът обхваща теми като сключване на сделка, преговори, право на недвижими имоти и работа с клиенти. Всеки щат използва различен изпит, така че трябва да се консултирате със съвета за лицензиране на недвижими имоти във вашия щат, за да проверите изискванията.

3. Работа като брокер на недвижими имоти

Преди да започнете да се обучавате като брокер на недвижими имоти, трябва да работите като агент на недвижими имоти. Всеки щат има различни изисквания, но обикновено това са две до пет години работа за брокер на недвижими имоти и определен брой сделки с недвижими имоти. Този опит ще ви позволи да се запознаете с работата в областта на недвижимите имоти и да изградите репутация. Освен това ще ви позволи да изградите мрежа и репутация. bolgarcapital

4. Вземете сертификати за недвижими имоти

Можете да спечелите няколко сертификата, за да се специализирате в различни видове недвижими имоти. Това ще ви помогне да изградите репутацията си и да фокусирате брокерската си дейност. Някои примери, върху които можете да се съсредоточите, включват военно преместване и купувачи и продавачи, но има много други. Ще трябва да вземете курсове и да положите изпит, за да спечелите тези сертификати.

5. Вземете одобрен от държавата курс за брокер на недвижими имоти

След като натрупате опит като агент по недвижими имоти, можете да вземете курса за брокер на недвижими имоти. Този курс разглежда по-подробно договорите, етиката, застраховането и данъците, отколкото курса за агенти по недвижими имоти, като същевременно обсъжда правните въпроси, свързани с управлението на посредничество, управлението на имоти, строителството и инвестициите в недвижими имоти.

Ще бъдете държани на много по-висок стандарт от агента по недвижими имоти, тъй като ще ви бъде позволено да работите без надзор. Уверете се, че е одобрен от лицензионния съвет на вашата държава, така че да отговаря на условията за вашия брокерски лиценз.

6. Издържайте изпита за брокер на недвижими имоти Инвестиции в имоти

Всеки щат има различни изисквания за изпити, но трябва да издържите изпит, за да спечелите лиценз за брокер на недвижими имоти. Този изпит е по-дълъг от лиценза за агент по недвижими имоти, като често отнема цял ден, за да завърши.

Често задавани въпроси за това да станете брокер на недвижими имоти

Ето някои често задавани въпроси относно кариерата на брокера на недвижими имоти:

Какво образование е необходимо, за да станете брокер на недвижими имоти?

Необходима е диплома за средно образование или еквивалент, за да станете брокер на недвижими имоти, в допълнение към завършването на програми за обучение по недвижими имоти.

Какви са уменията, от които се нуждая, за да стана брокер на недвижими имоти?

Трябва да имате отлични умения за общуване и преговори. Трябва да можете да разбирате маркетинга, да анализирате данни и да разбирате правни въпроси. Трябва също така да знаете за района, в който работите. bolgarcapital