Един от зимните проблеми, с които никой шофьор не обича да се сблъсква по време на сутрешния пик, са замръзналите предни стъкла на автомобила. Използването на размразителя на автомобила, отоплителя, климатика и след това отварянето на прозорците в бърза последователност ще ви помогне да изчистите стъклата на автомобила и да продължите безопасно по пътя.smartoffice.bg
Ще разгледаме няколко други начина за размразяване на предните стъкла през зимата, както и няколко начина за размразяване на стъклата както в дъждовно, така и в горещо време.
Както никой шофьор не харесва замръзналите предни стъкла, така и никой шофьор не харесва високите цени на автомобилните застраховки, а Джери може да ви помогне и с двете! Регистрацията в Джери отнема по-малко от минута, след което Джери ще изтегли текущата ви застрахователна информация и ще генерира до 50 конкурентни оферти от най-добрите застрахователи в страната, директно на вашия смартфон!
Прочетете нататък, за да откриете всички най-добри съвети за това как да поддържате предното си стъкло чисто, независимо дали е сняг, скреж или мъгла!

Как да размразявате предното си стъкло


Ако се окажете в ситуация на замръзнало предно стъкло, направете следното:
Увеличете докрай отоплението – по-топлият въздух задържа повече влага, така че отоплението на висока степен ще поеме излишния въздух в автомобила ви.
След това включете климатика – това ще помогне за изсушаване на въздуха в купето.
Сега изключете бутона за циркулация на въздуха и открехнете прозорците, за да нахлуе сух, студен зимен въздух, който допълнително ще изсуши салона на автомобила (зимният въздух има по-малко влага).
Как да размразите прозорците на автомобила без отоплениеsmartoffice.bg
Сега, ако трикът с отоплението – климатик – отворени прозорци не „свърши работа“ или отоплението ви е повредено, не се притеснявайте, имате варианти – алкохолът за търкане е огромен помощник при размразяването, както и котешката тоалетна!
Размразяване със спирт за търкане: Спиртът замръзва при -128℉, което е много по-ниска температура от тази на водата. Затова е добре да държите в колата си бутилка с пулверизатор, пълна с ⅔ чаша спирт за търкане в комбинация с ⅓ чаша вода. Напръскването на този домашен разтвор върху предното стъкло не само ще премахне замръзването, но и ще предотврати по-нататъшното натрупване на влага за известно време.
Размразяване с котешка тоалетна: Котешката тоалетна също е отлично средство за размразяване. След това, което със сигурност ще бъде напрегнато договаряне с котката ви, вземете малко от тоалетната на г-н Боджангълс и напълнете с нея чорап – след това го поставете на арматурното табло. Котешката тоалетна ще абсорбира излишната влага в колата ви и ще запази предното стъкло чисто.

Размразяване на предното стъкло в дъждовен ден


Точно както замръзналото предно стъкло може да провали сутринта, така и предизвиканото от дъжд замъгляване на предното стъкло – вашият климатик ще ви помогне да премахнете мъглата от предното стъкло.
Ако предното стъкло и прозорците ви са замъглени…smartoffice.bg
Включете климатика си, за да премахнете влагата от купето и да намалите вътрешната температура на автомобила.
След това изключете циркулацията на въздуха и предното стъкло и прозорците ви ще се изчистят бързо.

Размразяване в горещ ден


Понякога в горещ ден предното стъкло на автомобила ви може да се замъгли. В този случай използвайте топлия въздух от отоплителния уред или най-слабата настройка на климатика, за да повишите вътрешната температура на автомобила си. Това ще помогне на излишната влага да се изпари и да изчисти предното стъкло.
Как да действате и как да не действате при размразяване и размразяванеsmartoffice.bg
Никога не искате да шофирате със замръзнало или замъглено предно стъкло, което може да бъде изключително опасно. Ето няколко съвета, които трябва да запомните, когато се сблъсквате с предно стъкло, през което не можете да виждате.

Недейте


Не избърсвайте предното стъкло или прозорците с ръце. По ръцете ви има всякакви масла и замърсявания и това само ще влоши проблема!
Не изливайте гореща вода върху предното стъкло. Екстремната промяна на температурата може да напука предното ви стъкло.
Правиsmartoffice.bg
Почиствайте предното си стъкло с почистващ препарат на амонячна основа. Направете крачка напред при зимно или дъждовно, горещо време, като почистите вътрешната страна на предното стъкло и прозорците си с почистващ препарат на амонячна основа. Това ще ви помогне да предотвратите замръзване или замъгляване на стъклата. Също така не забравяйте да държите вратите и прозорците отворени, когато почиствате с продукти на амонячна основа.
Дръжте в кутията за ръкавици спрей със смес от изопропилов алкохол и вода, който може да ви помогне да размразите прозорците в краен случай. Някои микрофибърни кърпи също е добре да имате под ръка, тъй като те няма да надраскат предното стъкло.

винетки бг

винетка проверка

винетка цена