Необходими неща
1/2-инчов лист шперплат, 4 фута х 6 фута
Автомобилен алтернатор
Алтернаторен ремък
8 болта с лаг, 1/4 инча
Електрическа бормашина
Твърдосплавно свредло, 1/4 инча
Двигател на косачка с хоризонтален вал
Преобразувател на мощност, Места за разходка | Къде да отидем? AC/DC
4-инчова стоманена ролка
Заваръчен апарат за електродъгово заваряване (по избор)
Пълнител #3 (по избор)

Знаете ли, че автомобилният алтернатор може да се превърне в генератор с малко познания и упоритост? Ролята на автомобилния алтернатор е да произвежда електричество за вашия автомобил. Така че, с малки модификации, алтернаторът ще произвежда електричество за дома. Той зарежда акумулаторите и захранва малки уреди или светлини. След като се закачи към двигателя на косачка за трева, генераторът произвежда заряд, сякаш все още е в автомобила ви.

Стъпка 1
Монтирайте алтернатора към 1/2-инчов лист шперплат с 1/4-инчови стоманени болтове за забавяне.

Стъпка 2
Поставете косачката с хоризонтален вал върху същия лист шперплат. Разположете двигателя така, че валът да е успореден на вала на алтернатора. Маркирайте страните на двигателя на косачката за монтаж с маркер и свалете двигателя.

Стъпка 3
Заварете четирисантиметрова стоманена ролка към вала на двигателя на косачката за трева с помощта на заваръчен апарат за електродъгово заваряване и пълнител № 3. Можете да поръчате това да бъде направено професионално, ако не сте опитни в заваряването.

Стъпка 4
Поставете отново двигателя на косачката  Създайте уют и развлечение със собствена люлка от гума върху шперплатовата основа и монтирайте ремък от автомобилен алтернатор около ролката на алтернатора и ролката на вала на двигателя. Плъзнете косачката настрани, така че ремъкът да бъде затегнат.

Стъпка 5
Пробийте дупки за монтиране на двигателя на косачката към шперплата с 1/4-инчов свредло. Използвайте 1/4-инчови болтове за закрепване на двигателя към шперплата.

Стъпка 6
Свържете преобразувателя на променлив/постоянен ток към клемите на алтернатора. Свържете акумулатора или уреда към преобразувателя на променлив/постоянен ток.

Стъпка 7
Включете двигателя на косачката, за да произведе електрически ток.

Съвет
Регулирайте размера на ролката на вала на двигателя на косачката, за да създадете подходяща скорост за производство на електроенергия с конкретната комбинация от алтернатор и двигател на косачката. Размерът на ремъка ще варира в зависимост от това на какво разстояние един от друг са разположени валът на алтернатора и двигателят ви.

винетки

винетка проверка

винетка цена