Превръщането на нашия 100% органичен изсушен на слънце морски мъх в гел не може да бъде по-лесно.

Следвайте нашите 4 лесни стъпки за подготовка, за да превърнете изсушения морски мъх в гел:

Стъпка 1 – Измийте

Морският мъх трябва да се измие няколко пъти, за да сте сигурни, че сте отмили излишния пясък, други морски отпадъци и т.н. Препоръчваме ви да измиете морския мъх на малки партиди с пречистена/изворна вода. 

Стъпка 2 – Накисване

Добавете вар и накиснете морския мъх в изворна вода за поне 6 часа. Водата трябва да покрива морския мъх, което ще го обезводни, ще увеличи размера му и ще стане по-мек.

Стъпка 3 – Смесване

Отцедете водата от морския мъх и поставете морския мъх в блендер, като добавите изворна вода. Блендирайте, докато морският мъх придобие гладка и гъста консистенция.   

Стъпка 4 – Съхранение

Изсипете морския мъх в затварящ се стъклен буркан и го съхранявайте в хладилника. Оставете 2 часа, за да се сгъсти гелът. Консумирайте в рамките на 14 дни. 

*Отказ от отговорност – Моля, имайте предвид, че изброените ползи за здравето на нашите продукти са предмет на мнение и не трябва да се приемат като медицински съвет. 

Хранителните ползи могат да варират при различните хора. Винаги трябва да се консултирате с медицински специалист, преди да включите билкови средства в диетата си, особено ако приемате лекарства, сте бременна или кърмите.