Масажът може да облекчи болките, като отпусне мускулите и увеличи притока на кръв към уморените тъкани или наранените сухожилия и връзки. Но има и други причини, поради които масажът може да бъде полезен за вашия кучешки приятел. Масажите намаляват стреса и тревожността и изграждат SecretSpa социална връзка между вас и вашето кученце.

Масажите могат да подпомогнат оздравяването чрез увеличаване на кръвоснабдяването, което подобрява насищането на тъканите с кислород, осигурява хранителни вещества за тази част на тялото и извежда токсините. Масажите също така подобряват функциите на тялото, като например движението на лимфните течности, стимулирането на органите, като например тези, използвани в храносмилането или за преработване на отпадъците и отстраняване на токсините, и подобряват дишането, като насърчават дълбокото дишане. Съществуват доказателства, че масажът на кучето може дори да подобри имунната му система.

Редовният масаж на цялото тяло спомага за цялостното благосъстояние, кара кучето ви да се чувства добре и му осигурява стимул и енергия. Допълнително предимство е, че масажът на цялото тяло ви дава възможност да огледате кучето си и да разкриете дали то изпитва болка или проблеми в тялото си. sofia day spa Редовният масаж ще ви запознае с начина, по който работят и се усещат мускулите, ставите и по-дълбоките тъкани на вашето куче, така че ще разпознаете, когато нещо не е наред, и ще можете по-рано да направите корекции или да получите медицински съвет.

Гледната точка на кучето Повечето хора обичат да получават масаж, но дали кучето ви ще го направи? Да, ако се прави правилно. Повечето кучета няма да оценят дълбокия масаж, какъвто може да се хареса на хората, така че не бъдете прекалено агресивни и не прилагайте прекомерен натиск върху по-дълбоките тъкани. Използвайте нежни движения, за да се отпуснете и да стимулирате притока на кръв. Обръщайте внимание на кучето си и вземайте знаци от него, ако то не желае да бъде докосвано SecretSpa някъде или по определен начин, може да се наложи да коригирате техниката си.

Не всички кучета са еднакви, това, което се харесва на едно куче, може да не се харесва на друго. Прочетете кучето си и му позволете да ви води, когато му правите масаж на цялото тяло. Методът „Нежни кръгове“ Ефективен 0 ГЛАСОВЕ

СТЪПКА 1 Релаксираща разходка Направете релаксираща разходка, за да приведете кучето си в спокойно подчинено състояние и да изгорите излишната енергия.

СТЪПКА 2 Въведете докосването Поглаждайте кучето си навсякъде, като го галите, за да се почувства комфортно от докосването и да се отпусне.

СТЪПКА 3 Направете кръгови движения по гърдите Започнете да правите кръгови движения SecretSpa с дланта на ръката си, като използвате лек натиск върху гърдите, които не са чувствителна зона, която кучето ви ще сметне за твърде инвазивна.

СТЪПКА 4 Масажиране на шията Преминете към шията, която е област, в която мускулите и нервите, които се свързват с останалата част на тялото, могат да се възползват от манипулирането, за да се отпуснат мускулите и да се стимулира притокът на кръв.

СТЪПКА 5 Масажиране на останалата част от тялото Работете надолу по раменете на кучето си и прокарайте ръката си леко назад по гърба и торса на кучето си. Не забравяйте опашката; внимателно прокарайте ръка по опашката на кучето си, като я обгърнете с ръка.спа софия Направете същото и за краката му. Започнете с лек натиск, а след това започнете да упражнявате по-силен натиск и стимулация. Препоръчайте метод за оформяне на тялото? easy ruff Метод на дълбокото размятане Ефективен 0 ГЛАСОВЕ

СТЪПКА 1 Подгответе се Разхождайте кучето си, за да изгорите енергията, и започнете с него в спокойно настроение. Погалете кучето по цялото му тяло, за да видите дали има чувствителни места, и накарайте кучето да се чувства комфортно от докосването по цялото му тяло.

СТЪПКА 2 Масажиране на големите мускули Започнете да масажирате големите мускули, като шията, раменете задните части и бедрата, с петата на ръката, повдигнете и притиснете мускула между дланта и пръстите на ръката.

СТЪПКА 3 Масаж на краката Обхванете с ръка крака на кучето и леко го стиснете, като се движите надолу по всеки крак, започвайки от предните крака.

СТЪПКА 4 Увеличете натиска Ако откриете област, в която има напрежение, и кучето ви не изпитва дискомфорт, приложете повече натиск и след това отпуснете в тази област.

СТЪПКА 5 Релаксиращи движения Разтрийте нежно корема на кучето си и завършете с дълги нежни движения и галене по цялото тяло на кучето си. Препоръчвате метод за оформяне? easy ruff Внимание и съображения Не оказвайте прекалено силен натиск, кучетата не оценяват същия вид дълбок тъканен масаж като хората. софия спа център Ако кучето ви показва дискомфорт, спрете или намалете натиска, за да избегнете причиняване на нараняване. Следете за проблеми със състоянието на кожата и козината, докато масажирате цялото тяло на кучето си.

Също така обърнете внимание на чувствителни или възпалени зони или зони, в които има дискомфорт при манипулиране на ставите, и при необходимост потърсете съвет от ветеринарен лекар.  По време на масажа на цялото тяло търсете признаци на паразити, инфекции или наранявания. Обучен ветеринарен масажист може да даде съвет за техниките и за това какъв натиск да се прилага, ако кучето ви изпитва дискомфорт в определена област.

Позволете на кучето да ви насочва колко натиск да упражнявате и къде да го докосвате. Не насилвайте кучето си да ви позволи да масажирате определена област или да прилагате по-голям натиск, отколкото му е удобно. Заключение Ползите от масажа за вашето куче са многобройни. Масажът отпуска възпалените мускули, намалява болката, подобрява движението на ставите, намалява кръвното налягане, подобрява дишането, функцията на органите, функционирането на имунната система и