Откриването на изскачащ ресторант включва избор на подходящо място, създаване на мобилна кухня и популяризиране на концепцията в социалните медии. Те предлагат много от същите предимства като традиционните тухлени ресторанти, без високите разходи за откриване. Много готвачи използват изскачащите ресторанти като начин да разширят кулинарната си кариера, докато други използват изскачащите ресторанти като начин да изравнят условията за хранене, предлагайки изискана храна на достъпни цени. Каквато и да е причината за откриването, повечето изскачащи ресторанти преминават през една и съща процедура за откриване.каваците хотели
Вземете решение за целта на вашия поп-ъп ресторант
Има няколко различни причини за отваряне на изскачащ ресторант. Някои професионални готвачи отварят своите поп-ъп ресторанти, за да изградят кулинарната си репутация, тъй като краткосрочният характер на поп-ъп ресторанта позволява на готвачите пълна свобода и творчество в кухнята. Други отварят поп-ъп ресторант, за да изпробват концепция за ресторант, като я използват за привличане на публика и инвеститори. В по-философски план някои готвачи използват поп-ап ресторантите като начин да предлагат гурме ястия на по-ниски цени, така че всеки да може да им се наслади. И накрая, изскачащите ресторанти понякога се използват като средство за набиране на средства от граждански и обществени групи.Свети Никола Каваците
Изберете място
Мястото за изскачащ ресторант може да бъде навсякъде, стига да е безопасно за готвене и сервиране на храна. Когато търсите места, вземете предвид размера и логистиката за създаване на мобилна кухня и временна трапезария. Ще има ли достъп до електричество, канализация и течаща вода? Липсата на тези елементи не прави концепцията невъзможна, но трябва да измислите как да заобиколите тези проблеми.
Друг вариант за изскачащ ресторант е вече съществуващо ресторантско помещение – например наемане на закусвалня, в която се сервира само закуска и обяд. Собствениците на закусвалнята получават процент от печалбата, за да покрият разходите за вода, канализация, електричество, газ и всички други свързани разходи. Предимството на провеждането на изскачащ ресторант в съществуващо пространство е достъпът до инфраструктура и безплатният маркетинг, който собственикът ще използва, за да доведе клиенти на мястото.
Кандидатстване за застраховка, разрешителни и лицензи
Истински подземните поп-ъп ресторанти обикновено не се занимават с лицензи или застраховки, но това не е добра практика. Трябва да сте законни и да избегнете всякакви потенциални правни проблеми, ако възникнат такива. Преди да отворите, се консултирайте с местните градски или щатски власти за това какви видове временни разрешителни ще са ви необходими.
Съставяне и остойностяване на изскачащо меню
Повечето хора, които отиват в изскачащ ресторант, търсят хранително приключение – нещо уникално и креативно. Ако към това се добави и ограниченото пространство за съхранение и готвене, повечето изскачащи ресторанти предлагат определено меню вместо а ла карт меню. Предоставянето на меню prix fixe ви позволява да таксувате определена сума на човек, както и да синхронизирате поднасянето и обслужването. Шеф-готвачите обичат да представят ястия и това се получава най-добре, когато всички посетители се обслужват в синхрон.sveti-nikola-kavacite
Създаване на мобилна кухня
Сърцето на вашия изскачащ ресторант е кухнята. Дизайнът на кухнята за мобилен ресторант ще зависи от пространството и от това дали има ток и вода. Разбира се, ако наемате съществуващ ресторант, няма да ви се налага да се притеснявате за подобна логистика. За съжаление, не всички собственици ще разполагат с бюджет за пълен наем на ресторант и ще трябва да проявят творчество с индукционни горелки, използване на тенджери като фритюрници и приготвяне на продукти извън обекта, когато това е възможно.
Създаване на временна трапезария
В зависимост от това колко дълго ще работи вашият изскачащ ресторант, можете да наемете маси, столове и спално бельо. Ако изскачащият ресторант е достатъчно малък, може да успеете да закупите сравнително евтино използвани места за сядане. Дизайнът на изскачащия ресторант трябва да бъде баланс между приветлива атмосфера и удобен капацитет за сядане. За разлика от типичния ресторант, където се опитвате да съберете достатъчно клиенти, за да поддържате заетост и да реализирате печалба, тук можете да бъдете малко по-спокойни. Освен това има възможност да се заиграете с различни концепции за хранене, като например самообслужване на клиентите. Изскачащите ресторанти са до голяма степен експериментални, а клиентелата обикновено е по-отворена.семейни хотели созопол
Рекламиране на изскачащия магазин
Решете дали вашият pop-up ще бъде отворен или затворен за обществеността. Затворен означава, че ресторантът ви е отворен само за хората, които сте поканили. Подобно на камионите за храна, много поп-ъп ресторанти използват социалните медии като основно средство за реклама. Нощните промоции се публикуват на сайтове като Facebook и Twitter. Ако разполагате с време, можете да създадете безплатен уебсайт за своя поп-ъп ресторант в сайтове като Yola или Wix. Обикновено тези уебсайтове представляват една страница с адрес, меню и цена. В света на изскачащите ресторанти по-малкото е повече.