Предстояща продажба, поне що се отнася до сделка с недвижими имоти, представлява имот, който е преминал през всяка стъпка от процеса на затваряне, но все още не е затворен. Сключени са споразумения, подписани са договори, е трябвало да бъдат изпълнени непредвидени обстоятелства и всичко, което се изисква от ескроу, е изпълнено; всичко, което остава, е самото затваряне. Като каза това, предстоящата продажба не е окончателна. Никоя сделка не е окончателна, докато даден имот не бъде приключен, което означава, че имотите в очакване на продажба може да си струва да бъдат разгледани.

Какво означава предстояща продажба в недвижимите имоти?

Предстояща продажба е продажбата на жилище, което очаква уреждане или — по-вероятно — в последните етапи на ескроу. По-често чакащи означава, че всички непредвидени обстоятелства са внимателно отстранени и купувачът е „заключен“; остава само да сключим сделката. С други думи, висяща продажба не е нищо повече от продажба, която очаква приключване. Офертата е приета, договорът е подписан, всички непредвидени разходи са осчетоводени и остава само да се спазят условията, изложени в ескроу сметката. Въпреки че предстояща продажба на жилище може да означава, че сделката е близо до завършване, това е всичко друго. Това е важно разграничение, което трябва да направите, когато отговаряте „какво означава висящо в недвижимите имоти?“

Обикновено, за да е висяща продажба, тя трябва да е преминала всички непредвидени обстоятелства, изложени в ескроу, но има изключения. По една или друга причина самите непредвидени лица могат да продължат да държат къща в очакване на заложници. Продажбата може да остане висяща, ако непредвидени обстоятелства възпрепятстват нейното приключване.

Транзакциите с недвижими имоти включват многобройни стъпки и понякога може да ви се стори мъчително чакането на всяка част от процеса. Прочетете следните въпроси и отговори, за да научите повече за процеса на предстояща продажба.

Каква е разликата между предстояща и условна продажба?

Разликата между предстояща продажба и условна продажба е, че предстоящата продажба е в процес на приключване, докато условната продажба трябва да отговаря на няколко условия преди приключване. За да разберете напълно разликата, първо трябва да покажете поне известно запознаване с концепцията за случайност. По същество непредвидените обстоятелства са най-добрият начин да се откажете от сделка, ако възникнат непредвидени обстоятелства. С други думи, непредвидените обстоятелства са предпазна мрежа за тези, които знаят как да ги използват правилно.

Въпреки това, в най-простата си форма, непредвидените обстоятелства са предварително определени критерии, които трябва да бъдат изпълнени, за да продължи продажбата. Ако, например, продажбата зависи от преминаването на инспекцията на дома, ескроу ще отбележи това. Единственият начин да продължите напред ще бъде домът да премине предстоящата проверка. И в това се крие смисълът на висяща продажба с непредвидени обстоятелства: единственият начин нещата да се продвижат напред е всички критерии за всяко непредвидено събитие да бъдат изпълнени и подписан от всяка страна, участваща в сделката. Не е трудно да се разбере как непредвиден случай може да забави затварянето или да задържи продажбата висяща.

Както вече споменах, предстоящата продажба не е нищо повече от дом в процес на продажба. Въпреки това има няколко причини висящият процес да бъде удължен, не на последно място от които може да са непредвидени обстоятелства. Виждате ли, напълно е възможно непредвидените разходи, посочени в ескроу, да запазят висящия статус на продажба на жилище. За да бъде ясно, висяща продажба с непредвидени обстоятелства по същество е блокирана в модел на задържане, докато не бъдат изпълнени критериите за непредвидени обстоятелства.

Можете ли да дадете оферта за къща, която предстои?

Можете да направите оферта за жилище, което е в процес на продажба. Както казах преди, предстоящите продажби по никакъв начин не са окончателни. Въпреки че по същество са в последния етап на процеса на затваряне, все още има много място нещата да се объркат. Финансирането може да се провали, непредвидените задължения могат да останат неизпълнени и много неща могат да попречат на продажбата на жилище. Въпреки това, някои продавачи ще приветстват допълнителни оферти, дори когато техният имот в момента е в процес на продажба. Доста обичайно е агентите за листване да „маркират дом с някакви непредвидени обстоятелства като „активен с условия“ или „активен да продължи да се показва“, уведомявайки другите купувачи и агенти, че продавачът все още ще забавлява други оферти“, според Zillow.

Ако продавачът забавлява последващи оферти по време на предстояща продажба, няма причина заинтересованият купувач да не може да подаде оферта. Знайте само едно: предстояща продажба или по договор означават две различни неща. Получаването на имот по договор означава, че продавачът е приел оферта; предстоящите продажби са няколко стъпки напред. Ако продавачът има договор, той няма да може да сключи друг; въпреки това, те може да се интересуват от други предложения, ако първият план се провали.

Можете да подадете оферта за дом, който вече е в процес на продажба, но няма да можете да сключите договор с продавача, докато той вече има договор с друг купувач. Всичко, което вашата оферта ще направи, е да ви постави следващият на опашката, в случай че първоначалната сделка се провали.

Колко време отнема чакаща продажба?

Предстоящата продажба може да отнеме от няколко дни до няколко седмици. Прозорецът за чакащ дом не е вграден в камък, а по-скоро условен, добре, непредвиден случай. Това означава, че няма универсална времева линия, а само прозорец. В по-голямата си част обаче предстоящите продажби на недвижими имоти ще продължат някъде около седмица.

[ Спестете време и пари за следващата си сделка с недвижими имоти! Вземете 27-минутен онлайн курс за обучение, за да научите как да опростите процеса на затваряне и да спестите големи суми. ]

Може ли предстояща продажба да се провали? (И защо)

Предстоящите продажби могат и пропадат. Поради редица причини, висяща продажба може да не се види до завършване. Ето няколко ситуации, които могат да доведат до провал на продажба:

Непредвидени обстоятелства: Както вече обсъдихме, непредвидените обстоятелства могат да попречат на продажбата да се осъществи. Например, опитни купувачи могат да се откажат от сделка, ако домът не премине проверка – тоест, ако е имало инспекция, включена в ескроу. Всеки непредвиден случай в окончателния договор представлява възможност за пропадане на предстояща продажба.

Разкаяние на купувача: В редки случаи висящите продажби може да се провалят, защото купувачът е решил да си тръгне. Купувачите могат да се отстранят от висяща продажба по много причини; не е често срещано, но се случва. В този момент купувачите обикновено имат някаква кожа в играта под формата на сериозен паричен депозит. Те могат да излязат от предстоящата продажба, но ще трябва да загубят това първоначално плащане.

Проблеми с ипотека: Най-честата причина купувачите да оставят висяща продажба е, ако има проблем с молбата им за ипотека. Ако купувач получи писмо за предварително одобрение и направи оферта за къща, пак може да му бъде отказано, когато дойде време за отпускане на заема. Това не се случва случайно и обикновено е резултат от загуба на работа или увеличаване на дълга.

Провал на късата продажба: Късата продажба обикновено се използва от собственици на жилища, които се опитват да избегнат възбрана. Собствениците на жилища могат да продадат имота и да прехвърлят средствата на заемодателя, за да премахнат непогасения си дълг. В някои случаи заемодателят може да се намеси, като отхвърли крайната продажна цена. Това обикновено се случва, ако заемодателят смята, че цената е твърде ниска и би прекратил предстоящата продажба, като пусне имота обратно на пазара.

Отново предстояща продажба представлява дом в процес на продажба; в никакъв случай не е окончателно. Оценката на жилище може да е по-ниска от очакваната или купувачът може да бъде хванат в сделка за продажба на съществуващия си имот. Няколко неща могат да се объркат от двете страни на сделката. Запознайте се с процеса на транзакция, за да сте сигурни, че предстоящите продажби няма да се объркат за вас.


препоръчваме ви:

Инвестиции в недвижими имоти

Партньорско инвестиране

Безплатен персонализиран инвестиционен план 

Инвестиционни Имоти България

Партньорско Инвестиране България

Болгар Капитал

Защита Срещу Инфлацията

Несравними Данъчни Облекчения