Плюсове и минуси на търговията на едро с недвижими имоти

Подобно на всяка друга стратегия за инвестиране в недвижими имоти, продажбата на едро има своите плюсове и минуси. Нека разгледаме някои от най-големите предимства и недостатъци, за които трябва да знаете.Инвестиции в имоти

Плюсове

Това е добра начална точка за започване на работа като инвеститор в недвижими имоти.

Имате възможност да сключвате сделки с недвижими имоти на всеки пазар, независимо от неговата близост.

Необходим е много малък капитал, за да Превод на документи и глобалната интеграция през 21-ви век започнете, така че това е нискорисков начин да започнете като инвеститор.

Има възможност да реализирате голяма печалба за кратък период от време.

Недостатъци

Търговията на едро предлага по-нисък марж на печалба в сравнение с други инвестиции в недвижими имоти, като например обръщането на имоти.

Ще трябва да направите доста проучвания, за да намерите подходящите имоти и купувачи в брой.

Ще е необходимо време, за да постигнете успех и да започнете да печелите като търговец на едро.Инвестиции в имоти

Съществува непредсказуемост, тъй като печалбата ще зависи от наличието на пазара.

Ще разчитате на собствениците на имоти, които се чувстват комфортно със стратегията за търговия на едро с недвижими имоти, и на инвеститорите, които са отворени да купуват.

Търговия на едро с недвижими имоти в сравнение с Flipping Houses

Важно е да се разбере, че търговията на едро с недвижими имоти не е едно и също нещо с обръщането на къщи. И двете стратегии включват закупуване на проблемни жилища и продажбата им с цел печалба, но се осъществяват по различни начини.

Когато обръщате къща, купувате имот, който се нуждае от ремонт, и прекарвате време в поправянето му. След като увеличите стойността на жилището, се обръщате и го продавате с печалба.Инвестиции в имоти

При продажбата на едро все още купувате имот в затруднено положение, но не се занимавате сами с поправката му. Вместо това начислявате такса на едро на крайния купувач. В резултат на това при сделка на едро ще получите по-малко пари, но няма да инвестирате свои средства в къщата.наем

Как да продавате недвижими имоти на едро като професионалист

Ако искате да навлезете в инвестирането в недвижими имоти, но не разполагате с достатъчно парични средства, да станете търговец на едро може да бъде печеливш вариант за вас. Ето осем стъпки, които можете да предприемете, за да започнете. 

1. Направете проучване

Преди да станете търговец на едро, е добре да се запознаете със законите за търговия на едро. Също така трябва да отделите време за проучване на пазарите, на които се интересувате от закупуване на имоти. Например, можете да използвате ресурси като Rocket Homes Real Estate LLC, за да проучите конкретни квартали, в които искате да купите имот.

2. Намерете подходящия имот

За да постигнете успех, трябва да намерите подходящите имоти, 5 идеи за незабравима разходка около София с дете обявени под пазарната стойност, и да намерите начини да ги направите по-привлекателни за крайния купувач.

Много инвеститори правят това, като търсят собственици на жилища, които са мотивирани да продават. Например жилища, които са в процес на принудително отнемане или имат наложени запори, са добро начало. Можете също така да намерите добри сделки, като използвате следните ресурси:

Multiple Listing Service (MLS)

Онлайн групи за работа в мрежа

Кампании за директна поща

Маркетинг в социалните медии

Добре е в началото да опитате различни методи и да обърнете внимание на това, което работи. С течение на времето можете да сведете обхвата до една или две стратегии, които ви дават най-добри резултати.Инвестиции в имоти

3. Разбийте цифрите

След като откриете имот, който ви интересува, трябва да прецените числата, за да се уверите, че има финансов смисъл да го купите. За да направите това, трябва да знаете справедливата пазарна стойност на имота и колко ще ви струва извършването на необходимите ремонти. Тази информация ще ви позволи да изчислите максимално допустимата оферта, която е най-високата цена, която можете да платите за имота. 

4. Свържете се с продавача

След това е време да се свържете с продавача, за да започнете процеса на преговори. В зависимост от това къде сте го намерили, информацията за него може да не е лесно достъпна. Възможно е да успеете да намерите информацията им, като разгледате публичните данъчни регистри или като ги потърсите онлайн.Инвестиции в имоти

Когато се свържете с продавача, за да направите офертата си, е важно да сте откровени относно факта, че сте търговец на едро на недвижими имоти. Обяснете защо работата с търговец на едро на недвижими имоти е изгодна за тях и как планирате да се справите с целия процес.

5. Извършете надлежна проверка

По-трудно е да се извърши надлежна проверка, когато купувате инвестиционен имот онлайн, но е възможно. Трябва да започнете, като проверите справедливата пазарна стойност на имота.

Ще направите това, като разгледате сравними имоти, продадени в този район. За да анализирате инвестицията си, можете също така да разгледате неща като доход от наем, степен на заетост и възвръщаемост на паричните средства.

6. Сключете договор за имота

Сега е време да представите офертата си на продавача и да сключите договор за имота. Когато представяте договора на продавача, уверете се, че в него е включена условна проверка.

Тази условност ви позволява да анулирате договора, ако по време на инспекцията се появят неочаквани проблеми. Договорът трябва да включва и правото да прехвърлите договора на друга страна. Инвестиции в имоти