Няма един-единствен, категоричен отговор на този въпрос. Той зависи от множество фактори – включително от местоположението ви. Държавите обикновено имат специфични изисквания, които определят колко време е необходимо за получаване на лиценз за недвижими имоти. Инвестиции в имоти

Личната наличност е друг ключов компонент, който диктува колко време отнема процесът. Обикновено получаването на лиценз за недвижими имоти включва между 60 и 90 часа формално обучение – плюс обучение и явяване на изпит за лиценз.

Ако имате възможност да посветите цялото си време на получаването на лиценз за недвижими имоти, процесът ще бъде по-рационален, отколкото ако преследвате кариера в областта на недвижимите имоти като странична дейност.

Общо взето, получаването на лиценз за агент на недвижими имоти обикновено отнема между три и шест месеца, но процесът не свършва с това. След като получите лиценза си, повечето щати изискват да намерите брокер на недвижими имоти, който да спонсорира първите две до три години като агент – още един компонент без окончателен график.Инвестиции в имоти

Колко време е необходимо, за да намерите брокерска фирма, която да ви приеме, често зависи от вашите възможности. Ако възнамерявате да работите като агент само на непълно работно време, този процес може да се окаже малко по-сложен и продължителен – тъй като много брокери се опасяват да наемат агенти, които по същество са длъжни да генерират по-малък доход от своите колеги на пълно работно време.

Вероятно ще трябва да преминете и допълнително обучение – специфично за брокерската къща, към която се присъединявате, за вида недвижими имоти, с които сте решили да се занимавате, и за изискванията на държавата.

Например може да изберете национален франчайз, местна или бутикова брокерска агенция или дори виртуална брокерска агенция за първия си опит в реалния свят – всяка от които има уникални предпочитания и изисквания.

Времето, което е необходимо за обучение и подготовка, преди да станете напълно независим агент, зависи от брокерската къща, която сте избрали, но ще трябва да планирате да прекарате поне шест месеца до една година в програма за обучение.Инвестиции в имоти

И така, колко време е необходимо, за да станете агент на недвижими имоти? Вероятно поне от една до три години.

Колко струва да станете агент по недвижими имоти?

Както можете да предположите – като се има предвид обемът на обучението и продължаващото образование, необходими за пробив в тази област – започването на кариера в областта на недвижимите имоти не е безплатно. Така че, след като сте се решили да станете агент, вероятно се чудите колко пари ще трябва да спестите, за да започнете.

Както вече споменахме, отделните щати изискват различна степен на обучение, така че разходите за придобиване на лиценз за агент на недвижими имоти варират в зависимост от местоположението. Тя зависи и от това кой курс на обучение ще изберете. В повечето случаи можете да очаквате да похарчите общо от 500 до 1200 долара.Инвестиции в имоти

Това включва образователния курс, таксите за кандидатстване за лиценз, таксите за снемане на пръстови отпечатъци и проверка на миналото, както и таксите за държавен изпит за лицензиране – но вероятно ще трябва да разчитате на спестяванията си доста след като станете агент.

Ако работите за брокерска агенция, която работи с комисионна, вероятно ще трябва да разчитате на спестяванията си, докато не сключите първата си сделка.

За да сте сигурни, трябва да планирате да имате достатъчно спестявания за шест месеца до една година – поне толкова, колкото да издържите, докато се утвърдите като агент и сключите достатъчно сделки, за да се издържате.

Една от алтернативите е да потърсите брокерска агенция, която плаща заплата, а не комисионна – или можете да помислите за странична работа, докато се почувствате комфортно с парите, които печелите от недвижими имоти.

Защо трябва да стана агент по недвижими имоти?

Има много причини, поради които може да искате да обмислите кариера като агент по недвижими имоти. От една страна, тази сфера предлага по-голяма гъвкавост от повечето други – недвижимите имоти не са работа в офис от 9 до 5. Вие сами съставяте графика си.

Разговарях с Теса Симс, главен изпълнителен директор на KW Real Estate Schools, Inc, за да науча нейното мнение за предимствата на това да станеш агент по недвижими имоти.Инвестиции в имоти

Тя ми каза: „Кариерата в сферата на недвижимите имоти е толкова желан избор за толкова много хора, може би поради своята гъвкавост. Можете да работите от вкъщи или в офис. Можете да работите самостоятелно или да сте част от екип. Можете да работите за други или да накарате други да работят за вас. Можете да си създадете график, който да отговаря на начина ви на живот, и да избирате както клиентите си, така и нишата си. Можете да си изкарвате прилично прехраната или да изградите изключително печеливш бизнес. Възможностите са безкрайни.“Инвестиции в имоти

Разбира се, създаването на собствен график не означава, че ще работите по-малко и ще продължите да виждате резултати. За да постигнете успех като агент по недвижими имоти, ще трябва да се уверите, че сте на разположение за провеждане на покази в пиковите часове – а това често включва нощи и уикенди.Инвестиции в имоти

И все пак кариерата на агент по недвижими имоти ви дава малко повече възможности да правите неща, като например да си вземете седмица отпуск или да прекарвате сутрините, за да закарате децата си на училище.

Но както подчертава Рич Коули – президент на брокерската компания за недвижими имоти United Multi Family, базирана в Масачузетс, гъвкавостта на работата не означава, че тя отнема по-малко часове от традиционните 9 до 5.Инвестиции в имоти